• De Mercedes PRO Adapter:
  De retrofitoplossing.

  De Mercedes PRO adapter is de compacte hardwareoplossing om achteraf in te bouwen.Hij kan achteraf ingebouwd worden in bepaalde Mercedes-Benz Vans modellen1 die nog niet af fabriek uitgerust zijn voor connectiviteit.Hierdoor krijgen u en uw huidige voertuigen toegang tot de innovatieve geconnecteerde wereld van Mercedes PRO connect.

  De Mercedes-Benz Vito en Sprinter voor zeshoekige raten
Voordelen van connectiviteit

Uw voordelen met de Mercedes PRO adapter.

Een fleetmanager zit voor een scherm. Op de voorgrond is de voertuigmanagement-tool aangeduid.

Verbeter de efficiëntie van uw wagenpark met Mercedes PRO connect.

Mercedes PRO connect maakt door de inbouw achteraf met de Mercedes PRO adapter een hoge mate van transparantie, controle en ondersteuning mogelijk.Dankzij de communicatie tussen fleetmanager, bestuurder en voertuig kunt uw bedrijf nu op een aanmerkelijk efficiëntere manier leiden

 • Innovatieve connectiviteit in de huidige voertuigen van uw wagenpark

  Voor bepaalde Vito en Sprinter modellen1.

 • In totaal 5 Mercedes PRO connect-diensten

  Voor een efficiënt fleetmanagement.

 • Eenvoudig achteraf in te bouwen.

  Met de Mercedes PRO adapter.

Ons aanbod

Een overzicht van de vijf Mercedes PRO connect diensten.

  Zeshoekige raat bevat icoon voor de dienst Voertuigstatus

  Voertuigstatus

  Overzicht van de conditie van voertuigen en inzet van het wagenpark door voertuiggegevens te verzenden, verwerken en analyseren.

  Zeshoekige raat bevat icoon voor de dienst Voertuiglogistiek

  Voertuiglogistiek

  Voertuiglocaties doorgeven en geofences instellen, zodat de fleetmanager wordt geïnformeerd wanneer een voertuig een afgebakend gebied in- of uitrijdt. Informatie over de verkeerssituatie.

  Zeshoekige raat bevat icoon voor de dienst Wagenparkcommunicatie

  Wagenparkcommunicatie

  Versturen van berichten, adressen en telefoonnummers tussen de voertuigmanagement-tool en de Mercedes PRO Adapter app2 van de bestuurder.

  Zeshoekige raat bevat icoon voor de dienst Onderhoudsmanagement

  Onderhoudsmanagement

  Informatie over toekomstige onderhoudsbeurten en het opstellen van de juiste aanbiedingen van de Mercedes-Benz concessiehouder.

  Zeshoekige raat bevat icoon voor de dienst Digitaal rittenboek

  Digitaal rittenboek

  Een fiscaal bruikbare, digitale lijst met gereden ritten helpt om professionele en private ritten van elkaar te onderscheiden.

Optimaal verbonden

De drie bestanddelen van Mercedes PRO connect.

De retrofitversie van Mercedes PRO connect bestaat uit drie bestanddelen, die de communicatie tussen fleetmanagers, bestuurders en voertuigen mogelijk maken en vooral:vereenvoudigen. 

Voor voertuigen

De interface.

De Mercedes PRO Adapter creëert transparantie in het fleetmanagement.
Mercedes PRO Adapter

Start in de wereld van de connectiviteit.

De Mercedes PRO Adapter is onze eerste compacte hardwareoplossing die voertuigen voorbereid op het gebruik van de Mercedes PRO connect services en dus ook op de innovatieve wereld van de connectiviteit.

De adapter wordt via de OBD-II-interface in het voertuig geïnstalleerd. Hij levert waardevolle voertuiggegevens, die makkelijk kunnen worden overgezet, voorbereid en geanalyseerd. De Mercedes PRO Adapter doet dienst als communicatiebrug tussen de voertuigmanagement-tool en de Mercedes PRO Adapter app2 en maakt toegang mogelijk tot de vele voordelen van Mercedes PRO connect. Zo creëert de Mercedes PRO Adapter een win-winsituatie voor fleetmanager en bestuurder. Want hoe beter je verbonden en geïnformeerd bent, hoe efficiënter en makkelijker het dagelijks werk verloopt.

Voor admins & fleetmanagers

De centrale.

De fleetmanager ontvangt via de voertuigmanagement-tool een uitgebreid overzicht van de hele fleet. Indien nodig kan hij exact die informatie eruit filteren die voor hem het belangrijkst zijn.

Eine Flottenmanagerin sitzt frontal vor dem Schreibtisch. Im Vordergrund des Bildes sind digital Standorte der Fahrzeuge eingeblendet.

Altijd zicht op de fleet.

Ritten efficiënter plannen. De positie van de voertuigen en informatie over verkeerssituaties kunnen in real time worden opgevraagd. Ook de automatische gebiedscontrole (Geofencing) en het ingeven van adressen, bv. belangrijke klanten, verbeteren het overzicht voor de fleetmanager.

Een fleetmanager zit voor haar bureau. Op uw monitor staat de voertuigmanagement-tool open.

De belangrijkste voertuiggegevens overzichtelijk weergegeven.

Wie de staat van zijn voertuigen kent, kan stilstandtijden aanzienlijk beperken. Op basis van regelmatig verstuurde gegevens over de staat van de voertuigen en een overzichtelijke weergave van de gegevens heeft de fleetmanager altijd alles onder controle.

Voor bestuurders

Een directe verbinding met de bestuurder.

Via de Mercedes PRO Adapter app2 kan de bestuurder waardevolle informatie over voertuigen en opdrachten opvragen. Voertuiggegevens worden regelmatig en automatisch naar de voertuigmanagement-tool of de fleetmanager gestuurd en helpen alle activiteiten van het bedrijf zo goed mogelijk te plannen.

Smartphonescherm toont de functie Rittenlijst in de Mercedes PRO adapter App

Minder administratie, meer overzicht.

Het digitale rittenboek is een comfortabel alternatief voor rittenboeken op papier. Zo kunnen de bestuurders zich concentreren op hun belangrijkste taken. De Mercedes PRO Adapter app documenteert alle ritten en maakt het ook mogelijk om deze gegevens eenvoudig te exporteren. De privacy van de bestuurder wordt door de ritten aan te vinken als "privé" beschermd.

Smartphonescherm toont de functie Wagenparkcommunicatie in de Mercedes PRO adapter App

Altijd optimaal geïnformeerd.

Dankzij de fleetcommunicatie ontvangen de bestuurders centraal vanuit de voertuigmanagement-tool veilig en efficiënt alle informatie. Zo komen berichten, adressen en telefoonnummers betrouwbaar via de app op het mobiele eindapparaat van de bestuurder terecht. 2

Voorbeeld

Alles in het oog:De bestanddelen van Mercedes PRO connect.

Voertuigmanagementtool

Mercedes PRO Adapter App

Stap voor stap

Uw weg naar een geconnecteerd wagenpark.

Mercedes-Benz Vito en Sprinter staan achter elkaar

Zo start u Mercedes PRO connect met de Mercedes PRO adapter.

Uw wilt de Mercedes-Benz Vans voertuigen in uw wagenpark uitrusten met de Mercedes PRO adapter?Handige instructies, vragen en antwoorden en alle details over voorwaarden en technische vereisten voor het installeren en omgaan met Mercedes PRO connect vindt u hier  – compact en overzichtelijk. 

Monitor-beeldscherm toont het scherm van het onderdeel Onderhoudsafspraak boeken online
Reservering serviceafspraak

Online een afspraak maken.

Uw wilt uw voertuig uitrusten met de Mercedes PRO adapter?Boek uw afspraak eenvoudig online!

Support.

mproconnect.bel@cac.mercedes-benz.com 00 800 3 7 77 77 77*
*Wij zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

1

De Mercedes PRO adapter is voor de Vito 639 vanaf 11/2010, voor de Vito 447 vanaf 10/2014 en voor de Sprinter 906 vanaf 04/2006 verkrijgbaar.Voor Mercedes-Benz bestelwagens die af fabriek verkrijgbaar zijn met de communicatiemodule (LTE) voor digitale diensten (JH3) kan de Mercedes PRO adapter niet gebruikt worden.
Bij voertuigen met de uitrusting Motor laten draaien zonder sleutel (MW1) zijn er functionele beperkingen bij de dienst “Digitaal rittenmanagement” en “Digitaal rittenboek”. Bij actief laten draaien van de motor zonder sleutel wordt slechts één rit herkend.

2

De Mercedes PRO Adapter-app niet bedienen tijdens het rijden. Respecteer altijd de in uw land geldige wetgeving over het gebruik van smartphones in voertuigen tijdens het rijden.