• Mercedes PRO connect.

  Verbindt voertuigen en personen intelligent met elkaar.

  De digitale en verbonden toekomst voor auto’s is in een stroomversnelling geraakt: De professionele connectiviteits- en fleetoplossingen van Mercedes PRO connect1 verbinden bedrijven met hun voertuigen en helpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen – zowel in bedrijfsleiding als in controlling en fleetmanagement.  

Mercedes PRO connect

Uw voordelen met Mercedes PRO connect.

Een fleetmanager zit voor een scherm. Op de voorgrond is de voertuigmanagement-tool aangeduid.

De efficiëntieversneller voor uw wagenpark.

Vergemakkelijk het dagelijks werk van uw fleetmanager en bestuurders met Mercedes PRO connect.

 • Vereenvoudigde en geoptimaliseerde onderhoudsplanning

  Met behulp van een eenvoudig systeem van verkeerlichten worden in de toekomst geen onderhoudsbeurten meer gemist.

 • Transparante staat van het voertuig

  Op elk ogenblik opvraagbare, overzichtelijk weergegeven voertuiggegevens helpen bij de planning.

 • Geen onnodige meerkosten

  Toekomstige onderhoudsbeurten worden efficiënt gepland waardoor het risico op ongevallen kleiner wordt.

Perfect verbonden

De drie bestanddelen van Mercedes PRO connect.

Mercedes PRO connect bestaat uit drie bestanddelen, die de communicatie tussen fleetmanagers, bestuurders en voertuigen mogelijk maken en vooral:aanmerkelijk vereenvoudigen.

Voor voertuigen

Mercedes PRO connect hardware: De interface.

De basis voor het gebruik van de innovatieve connectiviteits- en fleetoplossingen is de in het voertuig geïnstalleerde hardware.Daarbij zijn er twee mogelijkheden voor uw Mercedes-Benz bestelwagen:de retrofitoplossing en ingebouwd af fabriek.

De communicatiemodule in de nieuwe Sprinter

Communicatiemodule (LTE) voor digitale diensten (JH3).

Bepaalde nieuwe Mercedes-Benz voertuigen3 zijn af fabriek verkrijgbaar met de communicatiemodule (LTE).De communicatiemodule (LTE)4 zorgt voor een bijzonder snelle en betrouwbare gegevensoverdracht met vast ingebouwde simkaart en is technisch noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van de diensten van Mercedes PRO connect5.

De Mercedes PRO adapter

Mercedes PRO Adapter.

De Mercedes PRO adapter kan achteraf in bepaalde modellen Mercedes-Benz Vans2 in gebouwd worden.De compacte hardwareoplossing maakt het mogelijk om de Mercedes PRO connect-diensten ook in uw huidige voertuigen te gebruiken.

Voor admins & fleetmanagers

De Voertuigmanagement-tool: De centrale6.

De fleetmanager ontvangt via de voertuigmanagement-tool een uitgebreid overzicht van de hele fleet. Indien nodig kan hij exact die informatie eruit filteren die voor hem het belangrijkst zijn.

Een fleetmanager zit frontaal voor haar bureau. Op de voorgrond zijn de digitale locaties van de voertuigen zichtbaar.

Altijd zicht op de fleet.

Ritten efficiënter plannen. De positie van de voertuigen en informatie over verkeerssituaties kunnen in real time worden opgevraagd. Ook de automatische gebiedscontrole (Geofencing) en het ingeven van adressen, bv. belangrijke klanten, verbeteren het overzicht voor de fleetmanager.

Een fleetmanager zit voor haar bureau. Op uw monitor staat de voertuigmanagement-tool open.

De belangrijkste voertuiggegevens overzichtelijk weergegeven.

Wie de staat van zijn voertuigen kent, kan stilstandtijden aanzienlijk beperken. Op basis van regelmatig verstuurde gegevens over de staat van de voertuigen en een overzichtelijke weergave van de gegevens heeft de fleetmanager altijd alles onder controle.

Voor bestuurders

De Mercedes PRO apps: De rechtstreekse lijn.

Via de Mercedes PRO connect App en de Mercedes PRO adapter App7 kan de bestuurder 7 waardevolle voertuig- en opdrachtgebonden gegevens raadplegen. 

Smartphones met de Mercedes PRO connect App en de Mercedes PRO adapter App

Rondom goed geïnformeerd.

Voor de gebruiker van de Mercedes PRO connect App en de Mercedes PRO adapter App7 verloopt de communicatie via smartphone.De Mercedes PRO connect App en de Mercedes PRO adapter App7 maken daarbij een eenvoudige communicatie met de fleetmanager mogelijk.Voertuiggegevens worden regelmatig en automatisch naar de voertuigmanagement-tool of de fleetmanager gestuurd en helpen alle activiteiten van het bedrijf zo goed mogelijk te plannen.

Welke oplossing van Mercedes PRO connect pas bij u?

 

Bedrijven veranderen:Bepaalde voertuigen in uw wagenpark zouden met een innovatieve connectiviteits- en fleetoplossing efficiënter kunnen zijn?Hebt u voertuigen die aan vernieuwing toe zijn?Mercedes PRO connect heeft het gepaste antwoord voor u.  

 

De communicatiemodule in de nieuwe Sprinter met de Mercedes PRO connect App

Ingebouwd af fabriek: De communicatiemodule.

De nieuwe Sprinter is de eerste Mercedes-Benz bestelwagen die af fabriek verkrijgbaar is met de connectiviteits- en fleetoplossingen van Mercedes PRO connect3.Dankzij de vast ingebouwde communicatiemodule is hij van meet af aan optimaal geconnecteerd.

 • Connectiviteits- en fleetoplossingen af fabriek voor de nieuwe Sprinter.

 • Veelvoudige Mercedes PRO connect-diensten – gebundeld in 8 aantrekkelijke meerwaardepakketten

 • Voortdurende uitbreiding en verbetering van de diensten

 • Meer efficiëntie door internetverbinding

De Mercedes PRO adapter en de Mercedes PRO adapter App

Achteraf ingebouwd: De Mercedes PRO adapter.

De Mercedes PRO adapter is de compacte hardware om achteraf in te bouwen.Hij kan achteraf in bepaalde modellen Mercedes-Benz Vans2 in gebouwd worden.Op die manier kunnen de innovatieve diensten van Mercedes PRO connect ook in uw huidige modellen gebruikt worden.

 • Eenvoudig achteraf in te bouwen voor bepaalde Vito en Sprinter modellen2

 • In totaal 5 Mercedes PRO connect-diensten voor een efficiënt fleetmanagement

 • Innovatieve connectiviteit in de huidige voertuigen van uw wagenpark

 • Eenvoudige installatie van de Mercedes PRO adapter

Is uw voertuig klaar voor Mercedes PRO connect?

Doe de snelle controle en kom te weten welke modellen al compatibel zijn met Mercedes PRO connect.

*

De lijst met uitvoeringen kan verschillen van land tot land.Bij wederimport of grijze import is het oorspronkelijke land van bestelling relevant voor de compatibiliteit.

Bij voertuigen met de uitrusting Motor laten draaien zonder sleutel (MW1) zijn er functionele beperkingen bij de dienst “Digitaal rittenmanagement” en “Digitaal rittenboek”. Bij actief laten draaien van de motor zonder sleutel wordt slechts één rit herkend.

Vragen en antwoorden

Algemene vragen over Mercedes PRO

Wat is Mercedes PRO?

Mercedes PRO is het nieuwe merk van Mercedes-Benz Vans voor alle huidige en toekomstige diensten, oplossingen en digitale diensten voor uw dagelijkse business. Ons doel: gebruikmaken van de digitale mogelijkheden die uw bedrijf nog efficiënter vormgeven.

Mercedes PRO bundelt alle diensten die voor u belangrijk zijn op een webgebaseerd platform. Onder www.mercedes.pro krijgt u directe toegang tot mobiliteits-, financierings-, connectiviteits-1 en wagenparkoplossingen1, net als geïntegreerde aanbiedingen die veel verder gaan dan de klassieke bestelwagen.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Een platform bundelt alle relevante diensten en aanbiedingen
 • Verhoogt de efficiëntie zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten
 • Helpt kosten te besparen

Welke voordelen biedt Mercedes PRO?

Met Mercedes PRO kunnen alle service- en mobiliteitsaanbiedingen van Mercedes‑Benz Vans naadloos en efficiënt worden geïntegreerd. Via een portaal bundelen wij voor u  alle huidige en toekomstige services rondom uw bestelwagen –, van mobiel vlootmanagement en onderhoud tot op maat gemaakte holistische systeemoplossingen. Na aanmelding hebt u toegang tot gepersonaliseerde en voor u relevante thema's. En natuurlijk ook tot uw voertuigen.

Wat is het verschil tussen Mercedes me en Mercedes PRO?

Mercedes me is uitsluitend bedoeld voor particulieren en ontwikkeld met hun behoeften voor ogen. Het merk Mercedes PRO daarentegen is speciaal ontwikkeld voor bedrijven.

Hierbij staan vooral de onderwerpen efficiëntieverhoging en dagelijkse hulpfuncties voorop. Mercedes PRO helpt om uw bedrijf efficiënter te maken. U krijgt daarbij alle gegevens van één leverancier en kunt zich concentreren op wat echt telt.

Wat zijn de verschillen tussen de geïntegreerde oplossing in de nieuwe Sprinter en de Mercedes PRO Adapter?

Zowel de Mercedes PRO Adapter als de geïntegreerde oplossing in de nieuwe Sprinter met de communicatiemodule (LTE) voor digitale services behoren tot hetzelfde merk –Mercedes PRO – en maken hier de connectiviteits- en fleetoplossing Mercedes PRO connect mogelijk.

De Mercedes PRO Adapter omvat vijf standaard services, terwijl de nieuwe Sprinter (met communicatiemodule (LTE) voor digitale services) acht verschillende meerwaardepakketten met een hele waaier van diensten aanbiedt.

Bovendien wordt de Mercedes PRO Adapter voor de Vito (modellenreeks 639 sinds 11/2010 en 447) alsook de Sprinter (modellenreeks 906) gebruikt en is deze gebaseerd op een Plug & Play-retrofitoplossing (OBD II-adapter). De bestelling gebeurt via uw Mercedes-Benz Partner. De communicatiemodule (LTE) voor digitale services is een in de fabriek gemonteerde oplossing en bevindt zich standaard in de Sprinter (modellenreeks 907/910) vanaf 06/2018. Een retrofit op grond van de voorbedrading is mogelijk.

De connectiviteit in de Mercedes PRO Adapter is mogelijk via de smartphone van de klant (Bluetooth). Bij de communicatiemodule (LTE) voor digitale services bevindt zich een vaste simkaart in het voertuig.

Hoe kan ik me registreren voor Mercedes PRO?

U kunt zich op twee manieren registreren voor Mercedes PRO:

 1. U registreert zichzelf via het Mercedes Pro Portal
 2. U neemt contact op met uw Mercedes-Benz Partner

Heb ik een internetverbinding nodig op mijn smartphone om Mercedes PRO te kunnen gebruiken?

Met een nieuwe Sprinter (modellenreeks 907/910) hebt u geen internetverbinding op uw smartphone nodig omdat de simkaart vast in het voertuig is ingebouwd. Zo is het mogelijk om Mercedes PRO connect ook zonder smartphone te gebruiken. In elk geval zijn de diensten die speciaal werden ontwikkeld om de dagelijkse werkdag van de bestuurder te vergemakkelijken, verbonden met de Mercedes PRO connect App.

Met de Mercedes PRO Adapter is een internetconnectie via de Bluetooth-verbinding van uw smartphone noodzakelijk.

Wat is Mercedes PRO connect?

De digitale en verbonden toekomst voor auto’s is in een stroomversnelling geraakt: De professionele connectiviteits- en fleetoplossingen van Mercedes PRO connect verbinden bedrijven met hun voertuigen en helpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen – zowel in bedrijfsleiding als in controlling en fleetmanagement. De voordelen gaan van minder stilstandtijden door een vooruitziend onderhoudsmanagement tot overzichtelijk voorbereide gegevens voor bedrijfseconomische analyse.

In de voertuigmanagement-tool kunnen de voertuigen en bestuurders2 overzichtelijk gecoördineerd en efficiënt ingezet worden. Voor de bestuurders2 is er de Mercedes PRO connect App2 om informatie uit te wisselen met de fleetmanager via de voertuigmanagement-tool, alsook voor voertuigspecifieke informatie.

Welke technische oplossingen worden aangeboden in het kader van Mercedes PRO connect?

Mercedes PRO connect stelt hardware-oplossingen ter beschikking van de klant.

Van een instapoplossing met de Mercedes PRO adapter tot de professionele oplossing met de geïntegreerde communicatiemodule voor digitale services. Meer informatie over Mercedes PRO Adapter vindt u onder: www.mercedes.pro/adapter

Der neue Sprinter bietet mit der werksseitig integrierten Lösung eine tiefe Integration in die Fahrzeugarchitektur, welche die Grundlage für eine Vielzahl an Konnektivitätsdiensten darstellt. Die Konnektivitäts- und Flottenlösung Mercedes PRO connect besteht hier aus dem Kommunikationsmodul für digitale Dienste, dem Fahrzeugmanagement-Tool für den Flotten-Disponenten sowie der Mercedes PRO connect App für den Fahrer.  Die professionelle Konnektivitäts- und Flottenlösung erleichtert Fuhrparkmanagern und Fahrern die Kommunikation und trägt dazu bei, die Effizienz und Produktivität in Ihrem Tagesgeschäft zu steigern. Weitere Mercedes PRO connect-Lösungen werden zu gegebener Zeit in das Portfolio aufgenommen.

Waar kan ik de diensten kopen?

U kunt de digitale diensten van de communicatiemodule kopen in verschillende meerwaardepakketten op het Mercedes PRO Portal of in de Mercedes PRO Store erwerben. Den Mercedes PRO Adapter erhalten Sie bei Ihrem Mercedes-Benz Partner.
Meer details over het installeren van de adapter vindt u op onze website waar u contact kunt opnemen met uw Mercedes-Benz Partner.

Moet ik me voor elke dienst apart registreren?

Door de eenmalige registratie voor Mercedes PRO krijgt u na aankoop toegang tot alle beschikbare diensten.

Is het mogelijk om diensten apart te kopen?

Als klant kunt u voor de nieuwe Sprinter meerwaardepakketten met verschillende diensten kopen, die u een bijzonder voordeel bieden - bv. navigatie of analyse van de rijstijl. De aankoop van een dienst in het pakket biedt u ook een prijsvoordeel.

Bij Mercedes PRO Adapter is een pakket van 5 diensten rechtstreeks met de hardware verbonden.

Hoe kan ik de Mercedes PRO diensten activeren?

Om de Mercedes PRO diensten te activeren, moeten de volgende stappen worden doorgevoerd:

 1. Het voertuig moet al zijn toegevoegd aan uw account
 2. U moet de diensten in het Mercedes PRO Portal of in de Mercedes PRO Store aankopen
 3. De diensten kunnen aan een bepaald voertuig worden toegekend
 4. Zijn de diensten toegekend, dan worden ze automatisch geactiveerd

Hoe kan ik de Mercedes PRO diensten deactiveren?

Om diensten te deactiveren, moet u vier stappen doorlopen:

 1. Open het productoverzicht in het Mercedes PRO Portal
 2. Voertuig selecteren
 3. Selecteer de gewenste dienst
 4. Deactiveer de dienst

Wat zijn de technische voorwaarden voor het gebruik van Mercedes PRO connect?

De nieuwe Sprinter beschikt in Europa en de VS vanaf bouwjaar 2018 (modellenreeks 907/910) standaard over de vereiste hardware over de geïntegreerde communicatiemodule (LTE) voor digitale services aan boord. Een uitzondering vormen de voertuiginstapmodellen "Crew" en "Worker" – hier kan de communicatiemodule als optie worden gekozen.

Door een diepe integratie in de voertuigarchitectuur vormt dit de basis voor tal van connectiviteitsdiensten.

Kan ik Mercedes PRO connect ook voor andere Mercedes-voertuigen gebruiken?

De geïntegreerde oplossing af fabriek is aanvankelijk alleen verkrijgbaar met de Sprinter (modellenreeks 907/910). Het is echter de bedoeling om onze diensten in de toekomst natuurlijk ook aan te bieden met andere modellen. Voor oudere Mercedes-Benz bestelwagens bieden wij nu al een retrofitoplossing aan - de Mercedes PRO Adapter. Meer informatie vindt u onder www.mercedes.pro/connect

Kan ik voertuigen van andere merken integreren in Mercedes PRO connect?

In een eerste stap concentreren wij ons op Mercedes-Benz modellen.

Ik heb al een Mercedes me account. Kan ik de logingegevens ook gebruiken voor Mercedes PRO?

Ja, u kunt zich bij Mercedes PRO aanmelden met uw Mercedes me login. Maar u moet wel een Mercedes PRO account aanmaken. Uw gegevens van Mercedes me worden uit juridische gronden niet doorgestuurd.

Geeft Daimler mijn persoonlijke gegevens of de gegevens van mijn bedrijf door aan andere bedrijven?

De gegevens van de gebruiker en het bedrijf worden alleen doorgegeven aan andere bedrijven wanneer dit nodig is voor de uitvoering van de door de klant bestelde diensten. Daimler zal geen persoonsgegevens voor commerciële doeleinden doorgeven zonder de uitdrukkelijke toestemming van de klant.

Waarom moet ik een persoonlijk Support-wachtwoord ingeven?

Indien nodig kan een medewerker van de Mercedes-Benz Partner of de hotline van de klantendienst dan in uw naam uw bedrijfsaccount openen nadat u uw persoonlijk wachtwoord hebt ingegeven. Dit is enkel voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Dit moet onbevoegden de toegang tot uw bedrijfsaccount verhinderen. Wanneer u in het Mercedes PRO Portal hulp nodig hebt, waarvoor toegang tot uw account door een Mercedes-Benz Partner of de klantendienst is vereist, geef dan uw Support-wachtwoord in wanneer dat wordt gevraagd. U kunt het Support-wachtwoord op elk ogenblik wijzigen.

Ik zou mijn persoonlijk Support-wachtwoord willen wijzigen. Hoe doe ik dat?

 1. Log in en open uw persoonsgegevens.
 2. U kunt gewoon een nieuw Support-wachtwoord ingeven, zonder eerst het oude wachtwoord te moeten ingeven (Geef een Support-wachtwoord in volgens de volgende specificaties: minstens 6 tekens, maximaal 20 tekens, geen spaties)
 3. U moet het nieuwe Support-wachtwoord wegens mogelijke typfouten  twee keer ingeven en vervolgens op de knop "Opslaan" drukken.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gebruikersaccount wissen?

Een gebruiker kan zich niet zelf van een bedrijfsaccount verwijderen. Dit moet gebeuren door een bedrijfsadministrator in het gebruikersmanagement van het Mercedes PRO Portal door te klikken op het vuilnisbakje. De verwijderde gebruiker wordt dan via mail geïnformeerd.

1

Mercedes PRO connect, de connectiviteits- en fleetoplossing, is eerst beschikbaar voor de Vito en de Sprinter.
Bij voertuigen met de uitrusting Motor laten draaien zonder sleutel (MW1) zijn er functionele beperkingen bij de dienst “Digitaal rittenmanagement” en “Digitaal rittenboek”. Bij actief laten draaien van de motor zonder sleutel wordt slechts één rit herkend.

2

De Mercedes PRO adapter is voor de Vito 639 vanaf 11/2010, voor de Vito 447 vanaf 10/2014 en voor de Sprinter 906 vanaf 04/2006 verkrijgbaar.Voor Mercedes-Benz bestelwagens die af fabriek verkrijgbaar zijn met de communicatiemodule (LTE) voor digitale diensten (JH3) kan de Mercedes PRO adapter niet gebruikt worden.

3

De communicatiemodule is in de Sprinter 907 en 910 verkrijgbaar vanaf 06/2018.

4

Afhankelijk van de regionale beschikbaarheid.

5

De levering van de diensten in combinatie met de geïntegreerde communicatiemodule hangt af van de netwerkdekking van de mobiele provider.

6

Voor de go-live van Mercedes PRO connect in de nieuwe Sprinter bestaat er een voertuigmanagement-tool voor de fabrieksoplossing met communicatiemodule en een aparte voertuigmanagement-tool voor de retrofitoplossing met de Mercedes PRO adapter.

7

De Mercedes PRO connect App en de Mercedes PRO adapter App mogen niet tijdens het rijden gebruikt worden.Anders bestaat het gevaar om te worden afgeleid van de weg en zichzelf of derden in gevaar te brengen. Respecteer ook de wettelijke bepalingen van het land waar u rijdt.

8

Mercedes PRO is verkrijgbaar in een aantal geselecteerde Europese landen en vanaf 09/2018 in de VS. Meer informatie vindt u bij uw Mercedes-Benz concessiehouder.