• Tarvitsetko apua?

  Katso vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin Mercedes Prosta ja sen käytöstä autossa.

Kysymyksiä kommunikaatiomoduulista

Kysymyksiä kommunikaatiomoduulista

Yleisiä Mercedes Pro -alustaa koskevia kysymyksiä

Mikä on Mercedes Pro?

Mercedes Pro on uusi Mercedes-Benz Vans -merkki, joka sisältää kaikki tämänhetkiset ja tulevat palvelut, ratkaisut ja digitaaliset huollot päivittäistä liiketoimintaasi varten. Päämäärämme on: digitaalisten mahdollisuuksien käyttö liiketoimintasi vielä tehokkaampaan suunnitteluun.

Mercedes Pro kokoaa verkkopohjaiselle alustalle yhdeksi kokonaisuudeksi kaikki asiakkaalle tärkeät palvelut. Näin osoitteesta www.mercedes.pro on mahdollista päästä suoraan liikkuvuus-, rahoitus-, liitettävyys-1 ja ajokalustoratkaisuihin1 sekä verkotettuihin tarjouksiin, jotka pitävät sisällään paljon enemmän kuin klassisen pakettiauton.

Tärkeimmät edut yhdellä silmäyksellä:

 • Yksi alusta yhdistää kaikki tärkeät palvelut ja tarjoukset
 • Lisää tehokkuutta, joten voit keskittyä ydinliiketoimintaasi
 • Auttaa säästämään kustannuksia
   

Mitä etuja Mercedes Pro tarjoaa?

Mercedes Pro mahdollistaa Mercedes Benz Vans -autojen huolto- ja liikkuvuustarjousten saumattoman ja tehokkaan integroinnin. Portaalin avulla yhdistämme sinua varten kaikki nykyiset ja tulevat pakettiautoihisi liittyvät palvelut - langattomasta ajokalustonhallinnasta huoltoon ja räätälöityihin kokonaisjärjestelmäratkaisuihin. Sisäänkirjautumisen jälkeen asiakkailla on pääsy personalisoituihin ja heille tärkeisiin aiheisiin - ja luonnollisesti ajokalustoon.

Mikä ero on palvelujen Mercedes me ja Mercedes Pro välillä?

Mercedes me on suunniteltu ainoastaan yksityisasiakkaita ja heidän vaatimuksiaan varten. Kattomerkki Mercedes Pro on sen sijaan kehitetty erityisesti ammattimaisia pakettiautoasiakkaita ja heidän tarpeitaan ja vaatimuksiaan varten.

Tässä etusijalla ovat ennen kaikkea tehokkuuden parantaminen ja päivittäisen työn apu. Mercedes Pro auttaa asiakkaita suunnittelemaan liiketoimintaansa tehokkaammin. He saavat kaikki toiminnot milloin tahansa yhdestä paikasta, ja he voivat keskittyä olennaiseen..

Käytän kommunikaatiomoduulilla varustettua Mercedes-Benz Sprinteriä yksityisasiakkaana (esim. matkailuautona). Miten voin käyttää Mercedes Pro -palveluita MBUX-järjestelmässä?

Jos käytät uutta Mercedes-Benz Sprinteriä (mallit 907 ja 910) yksityishenkilönä, voit käyttää autossa valikoituja Mercedes Pro -palveluita (Internet autossa, Live Traffic Information ja Car-to-X-kommunikaatio, multimediatoiminnot sekä navigointitoiminnot (pois luettuna Send2Car)). Laitteistovaatimukset tätä varten saat kulloisenkin palvelun kuvauksesta. 

Aktivointiprosessi yksityisasiakkaille Mercedes Pro -palveluiden käyttöä varten yhdessä MBUX-järjestelmän kanssa – kuitenkin ilman ajoneuvohallintatyökalun ja sovelluksen käyttöä – eroaa kuvatusta, yritysasiakkaille tarkoitetusta prosessista. Jos olet yksityisasiakas, ota yhteys suoraan paikalliseen jälleenmyyjääsi. Kun allekirjoitat yksityisasiakkaan Mercedes Pro -sopimuksen paikan päällä jälleenmyyjäsi luona, kaikki muu järjestetään puolestasi, niin että voit pian allekirjoittamisen jälkeen käyttää autossasi MBUX-järjestelmää Mercedes Pro -palveluilla. Muut, ajoneuvohallintatyökaluun ja sovellukseen liittyvät palvelut on suunniteltu erityisesti ammattimaiseen käyttöön, eivätkä ne ole yksityisasiakkaiden käytettävissä.

Mitä eroja on uuteen Sprinteriin kuuluvan integroidun ratkaisun ja Mercedes Pro -adapterin välillä?

Sekä Mercedes Pro -adapteri että uuteen Sprinteriin kuuluva integroitu ratkaisu, jossa on kommunikaatiomoduuli (LTE) digitaalisia palveluita varten, kuuluvat saman kattomerkkiin Mercedes Pro, ja ne mahdollistavat liitettävyys- ja ajokalustoratkaisun Mercedes Pro connect.

Mercedes Pro -adapteriin sisältyy viisi peruspalvelua, kun taas uuteen Sprinteriin (jossa on kommunikaatiomoduuli (LTE) digitaalisia palveluita varten) on saatavilla kahdeksan erilaista lisäarvopakettia lukuisilla palveluilla.

Lisäksi Mercedes Pro -adapteria käytetään seuraavissa: Vito (mallisarja 639 alkaen 11/2010 ja 447) sekä Sprinter (mallisarja 906), ja se perustuu  Plug & Play -jälkiasennusratkaisuun (OBD II -adapteri). Tilaus tehdään oman Mercedes-Benz-jälleenmyyjän kautta. Kommunikaatiomoduuli (LTE) digitaalisia palveluita varten on tehtaalla asennettava ratkaisu, ja se asennetaan kiinteästi Sprinteriin (mallisarja 907/910) alkaen 06/2018. Esijohdotuksen perusteella suoritettava jälkiasennus on mahdollinen.

Mercedes Pro -adapterin liitettävyys mahdollistetaan asiakkaan älypuhelimen (Bluetooth) avulla. Digitaalisille palveluille tarkoitetun kommunikaatiomoduulin (LTE) yhteydessä autossa on kiinteästi asennettu SIM-kortti. 

Miten voin rekisteröityä Mercedes Pro -palveluun?

Es gibt zwei Möglichkeiten, sich für Mercedes Pro anzumelden: 

 1. Selbstregistrierung  Mercedes Pro - Portal  durch    
 2. Wenden Sie sich an Ihren Mercedes-Benz Händler

Tarvitsenko Mercedes Pro -palvelun käyttämiseen internetyhteyden älypuhelimen kautta?

Jos sinulla on uusi Sprinter (mallisarja 907/910), et tarvitse internetyhteyttä älypuhelimen kautta, sillä SIM-kortti on integroitu kiinteästi autoon. Näin ollen Mercedes Pro connect -palvelua voidaan käyttää myös ilman älypuhelinta. Palvelut, jotka on erityisesti suunniteltu helpottamaan kuljettajien työpäivää, ovat kuitenkin yhteydessä Mercedes Pro connect -sovellukseen.

Mercedes Pro -adapterin kanssa tarvitaan internetyhteys älypuhelimen Bluetooth-liitännän avulla. 

Mikä on Mercedes Pro connect?

Autojen digitaalinen ja verkottunut tulevaisuus saa lisää vauhtia. Mercedes Pro connect -palvelun ammattimaiset liitettävyys- ja ajokalustoratkaisut yhdistävät yritykset ajoneuvoihinsa ja voivat näin lisätä tehokkuutta ja tuottavuutta – liikkeen johdossa samoin kuin valvonnassa ja kalustonhallinnassa. Edut alkavat jo minimaalisista seisokkiajoista ennakoivan huoltojen hallinnan ansiosta ja niihin kuuluvat myös selkeästi valmistellut tiedot yritystaloudellista analyysia varten.

Ajoneuvohallintatyökalussa autoja ja kuljettajia1 voidaan koordinoida selkeästi ja hyödyntää tehokkaasti. Kuljettajan2 käyttöön on saatavilla Mercedes Pro connect -sovellus2, joka mahdollistaa tiedonvaihdon ajokalustopäällikön kanssa ajoneuvohallintatyökalun kautta sekä sisältää tärkeät autoja koskevat tiedot.

Mitä teknisiä ratkaisuja Mercedes Pro connect -palvelun puitteissa tarjotaan?

Mercedes Pro connect tarjoaa asiakkaiden käyttöön verkotukseen liittyviä laitteistoratkaisuja.

Mercedes Pro -adapterilla toteutettavasta lähtötason ratkaisusta ammattimaiseen ratkaisuun integroidulla kommunikaatiomoduulilla digitaalisia palveluita varten. Lisätietoja Mercedes Pro -adapterista on seuraavassa osoitteessa: Mercedes PRO Adapter

Uusi Sprinter tarjoaa tehtaalla integroidun ratkaisun ansiosta syvän integraation auton arkkitehtuuriin, joka muodostaa perustan useille liitettävyyspalveluille. Liitettävyys- ja ajokalustoratkaisu Mercedes Pro connect koostuu tässä kommunikaatiomoduulista digitaalisia palveluita varten, ajoneuvohallintatyökalusta ajokalustovalvojaa varten sekä Mercedes Pro connect -sovelluksesta kuljettajaa varten.  Ammattimainen liitettävyys- ja ajokalustoratkaisu helpottaa kalustopäälliköiden ja kuljettajien välistä viestintää sekä auttaa kasvattamaan päivittäisen liiketoiminnan tehokkuutta ja tuottavuutta. Muita Mercedes Pro connect -ratkaisuja lisätään palveluvalikoimaan ilmoitettuna ajakohtana.    

Mistä voin hankkia näitä palveluita?

Voit hankkia kommunikaatiomoduulin digitaaliset palvelut erilaisista lisäarvopaketeista  Mercedes Pro Portal -portaalista/Mercedes Pro Store. Mercedes Pro -adapterin saat omalta Mercedes-Benz-jälleenmyyjältäsi.

Katso lisätietoja adapterin asennuksesta verkkosivustoltamme Webseite tai ota yhteyttä omaan Mercedes-Benz-jälleenmyyjääsi.

Täytyykö minun rekisteröityä jokaiseen palveluun erikseen?

Rekisteröitymällä kerran Mercedes Pro -palveluun saat asianmukaisten hankintojen jälkeen käyttöoikeuden kaikkiin saatavana oleviin palveluihin. 

Voiko palveluita hankkia yksittäin?

Asiakkaana voit hankkia uuteen Sprinteriin lisäarvopaketteja erilaisilla palveluilla, jotka ovat sinulle erityisesti hyödyksi - esim. navigointi tai ajotapa-analyysi. Palvelun hankkiminen pakettina on myös taloudellisesti kannattavaa.

Mercedes Pro -adapterin yhteydessä 5 palvelun paketti on kiinteästi yhteydessä laitteistoon. 

Miten voin aktivoida Mercedes Pro -palvelut?

Mercedes Pro -palvelujen aktivoimiseksi sinun on suoritettava seuraavat vaiheet: 

 1. Auton täytyy jo olla lisätty tilillesi
 2. Sinun on hankittava palvelut Mercedes Pro Portal -portaalista/Mercedes Pro Store -kaupasta
 3. Palvelut voidaan osoittaa tietylle autolle
 4. Jos palvelut on osoitettu, ne aktivoidaan automaattisesti

Miten von deaktivoida Mercedes Pro -palvelut?

Sinun on suoritettava neljä vaihetta palvelujen deaktivoimiseksi:

 1. Avaa tuoteluettelo Mercedes Pro -portaalissa
 2. Valitse auto
 3. Valitse palvelu
 4. Deaktivoi palvelu

Mitkä ovat tekniset edellytykset Mercedes Pro connect -palvelun käytölle?

Uudessa Sprinterissä on alkaen tuotantovuodesta 2018 (mallisarja 907/910) vakiovarusteena tarvittava laitteisto Euroopassa ja Yhdysvalloissa integroidun, auton digitaalisia palveluja varten tarkoitetun kommunikaatiomoduulin (LTE) ansiosta. Poikkeuksen muodostavat lähtötason automallit "Crew" ja "Worker" – niissä kommunikaatiomoduulin voi valita lisävarusteeksi.

Auton arkkitehtuuriin tehtävän syvän integraation ansiosta kommunikaatiomoduuli on perusta lukuisille liitettävyyspalveluille.

Voinko käyttää Mercedes Pro connect -palvelua Mercedes-autoja varten?

Tehtaalla asennettava integroitu ratkaisu on toistaiseksi saatavilla vain Sprinterin (mallisarja 907/910) yhteyteen. Tavoitteemme on luonnollisesti kuitenkin, että voimme tulevaisuudessa tarjota näitä palveluita myös muihin malleihin. Vanhemmille Mercedes-Benz-pakettiautoille on jo nyt tarjolla jälkiasennusratkaisu - Mercedes Pro -adapteri. Lisätietoja saat osoitteesta Mercedes PRO Elementer og forudsætninger

Voinko integroida muun merkkisiä autoja Mercedes Pro connect -palveluun?

Ensivaiheessa keskitymme Mercedes-Benz-malleihin.

Minulla on jo Mercedes me -tili. Voinko käyttää sisäänkirjautumistietoja myös Mercedes Pro -palvelua varten?

Kyllä, voit kirjautua Mercedes me -tunnuksillasi Mercedes Pro -palveluun. Sinun on kuitenkin silti luotava Mercedes Pro -tili. Tietojasi ei siirretä Mercedes me -palvelusta oikeudellisista syistä.

Onko yritystilini jokaisen käyttäjän käytävä todistamassa henkilöllisyytensä Mercedes-Benz-jälleenmyyjän luona?

Vain yrityksen ensimmäinen pääkäyttäjä, joka on pyytänyt Mercedes Pro -tilin luomista, on todennettava henkilökohtaisesti.

Miksi minun on annettava henkilökohtainen tukisalasana?

Tarvittaessa Mercedes-Benz-jälleenmyyjän tai asiakastuen puhelinpalvelun työntekijä voi käyttää yritystiliäsi nimissäsi, kun olet syöttänyt henkilökohtaisen tukisalasanan. Sen näkevät vain käyttäjät itse.

Tämän tarkoituksena on estää asiaton pääsy yritystilillesi. Jos tarvitset Mercedes Pro -portaalissa apua, joka vaatii Mercedes-Benz-jälleenmyyjän tai asiakastuen pääsevän tiliisi käsiksi, syötä tukisalasana, kun sitä pyydetään. Voit vaihtaa tukisalasanan milloin tahansa.

Haluaisin vaihtaa henkilökohtaisen tukisalasanani. Miten teen sen?

 1. Kirjaudu sisään ja avaa omat tietosi.
 2. Voit syöttää uuden tukisalasanan helposti ilman vanhan tukisalasanan syöttämistä etukäteen (anna tukisalasana vaatimusten mukaisesti: vähintään 6 merkkiä, enintään 20 merkkiä, ei välilyöntejä)
 3. Uusi tukisalasana on annettava mahdollisten kirjoitusvirheiden vuoksi kaksi kertaa, ja sen jälkeen on käytettävä "Tallenna"-painiketta.    

Miten saan poistettua oman käyttäjätilini?

Käyttäjä ei voi poistaa itseään yritystilin sisältä. Yrityksen pääkäyttäjän on suoritettava poistaminen Mercedes Pro -portaalin käyttäjähallinnassa roskakorisymbolia napsauttamalla. Poistetulle käyttäjälle ilmoitetaan sähköpostitse.

Kysymyksiä kommunikaatiomoduulista digitaalisia palveluita varten

Mikä on Mercedes Pro -kommunikaatiomoduuli (LTE) digitaalisia palveluita varten?

Digitaalisia palveluita varten tarkoitetun kommunikaatiomoduulin (LTE) kiinteästi asennettu SIM-kortti mahdollistaa ajoneuvon luotettavan ja nopean internetyhteyden3. Sitä käytetään Mercedes-Benz-hätäpuhelujärjestelmää4, Live Traffic Information -tietoja ja kaikkia muita Mercedes Pro connect -palveluita varten. Mercedes Pro connect mahdollistaa avoimuuden, valvonnan ja tuen korkean tason ja lisää työpäivän tehokkuutta.

Sen käyttö edellyttää Mercedes-Benz-jälleenmyyjän suorittamaa auton liittämistä, asiakkaan rekisteröitymistä asiakasportaaliin "Mercedes Pro" sekä käyttöehtojen hyväksymistä. Asiakasportaalissa voidaan koota ja hallinnoida Mercedes Pro connect -lisäarvopaketteja tarpeen mukaan. Digitaalisia palveluita varten tarkoitettu kommunikaatiomoduuli (LTE) lähettää tiedot kiinteästi asennetun SIM-kortin kautta erityisen nopeasti ja luotettavasti ja luo tekniset edellytykset Mercedes Pro connect -palveluiden käytölle2.

Uudessa Sprinterissä on alkaen tuotantovuodesta 2018 (mallisarja 907/910) Euroopassa ja Yhdysvalloissa vakiovarusteena integroitu kommunikaatiomoduuli (LTE) auton digitaalisia palveluita varten.

Poikkeuksen muodostavat lähtötason automallit "Crew" ja "Worker".

Lisätietoja asennuksesta saat valtuutetulta Mercedes-Benz-jälleenmyyjältäsi tai kotisivuiltamme: Mercedes PRO.

Miten alan käyttämään kommunikaatiomoduulia (LTE) digitaalisia palveluita varten?

Kommunikaatiomoduuli (LTE) digitaalisia palveluita varten on asennettu kiinteästi autoon, ja se aktivoidaan palveluiden hankinnan myötä Mercedes Pro -portaalissa (eli aktivointi käynnistyy palveluiden hankinnan ja autoon osoituksen myötä).

Mitä palveluita kommunikaatiomoduuli (LTE) digitaalisia palveluita varten tukee?

Voit valita palveluita seuraavista luokista. Näihin niin sanottuihin lisäarvopaketteihin sisältyy peruspalveluita ja lisäksi tilattavissa olevia palveluita.

Uuteen Sprinteriin on saatavilla 8 lisäarvopakettia digitaalisilla palveluilla:

 • optimoitu tuki
 • digitoidut taltioinnit
 • tehokas kalustonhallinta
 • tehokas ajotapa-analyysi
 • helpompi kalustokommunikaatio
 • parannettu navigointi
 • auton mobiiliohjaus
 • Mercedes-Benz-pakettiautojen dataliitännät
   

Kysymyksiä Mercedes Pro connect -sovelluksesta

Mihin Mercedes Pro connect -sovellusta tarvitaan?

Mercedes Pro connect tekee ajokalustopäällikön ja kuljettajien2 välisestä kommunikaatiosta mukavaa ja helppoa: käyttämällä kuljettajan Mercedes Pro connect App2 -sovellusta ja ajokalustopäällikön2 ajoneuvojen hallintatyökalua.

Mercedes Pro connect App1 -sovelluksen käyttäjän puolelta tiedonsiirto tapahtuu älypuhelimen kautta. Sen lisäksi kuljettaja2 voi kohdistaa itsensä sovelluksella ajoneuvolle.

Tilatuista palveluista riippuen kuljettaja voi Mercedes Pro connect -sovelluksella saada myös suoran näkymän suoritettuihin ajoihinsa tai avata ja lukita itselleen osoitetun auton etänä.

Paljonko Mercedes Pro -adapterisovellus maksaa?

Mercedes Pro -adapterisovellus on maksutta saatavana Applen App Store - ja Google Play Store -verkkokaupoista.

Mitä perustoimintoja Mercedes Pro connect -sovellus tarjoaa?

Mercedes Pro connect -sovellus tarjoaa seuraavat perustoiminnot:

 1. Mercedes Pro connect -sovelluksen Dashboard Management 1antaa kuljettajalle1 selkeän yleiskuvan hänelle osoitetun auton tärkeimmistä tiedoista, kuten esimerkiksi polttonestesäiliön täyttömäärän ja jäljellä olevan kilometrimäärän, jolloin kuljettaja voi tehdä hallinnollisia asetuksia.
 2. Viestit1 antavat kuljettajalle1 Mercedes Pro connect -sovelluksessa1 (tilatuista palveluista riippuen) tietoa tärkeistä auton ilmoituksista – esimerkiksi kun osoitetun auton rengaspaine tai jäähdytysnestemäärä on liian alhainen.

Kuinka paljon datamäärää Mercedes Pro -sovelluksen toiminnot kuluttavat?

Se riippuu käytöstä. Sovellus on ohjelmoitu natiivisti iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiin, minkä vuoksi palvelinten kanssa vaihdetaan vain dynaamisia tietoja, kuten ajoluettelo tai ilmoitukset.

Kovassa käytössä Mercedes Pro connect -sovellus tarvitsee n. 300 Mt kuukaudessa (9 tuntia päivässä, 20 päivää kuukaudessa).

Palveluiden datamäärä, joka toimitetaan suoraan auton kommunikaatiomoduulin kautta, sisältyy tarjouksen hintaan.

Täytyykö minun yhdistää Mercedes Pro connect -sovellus kommunikaatiomoduuliin (LTE) digitaalisia palveluita varten?

Sinun ei tarvitse yhdistää Mercedes Pro connect -sovellusta kommunikaatiomoduuliin (LTE) digitaalisia palveluita varten. Kaikki tarvittavat tiedot ovat saatavilla ajoneuvohallintatyökalusta.

Mercedes Pro connect -sovellus lähettää tietosi automaattisesti ajoneuvohallintatyökaluun, joka synkronoituu Mercedes Pro -portaalin kanssa. 

Voinko käyttää kommunikaatiomoduulia (LTE) digitaalisia palveluita varten ilman älypuhelinta?

Kommunikaatiomoduulissa (LTE) digitaalisia palveluita varten liitettävyys saadaan aikaan autoon integroidun SIM-kortin avulla. Näin ollen on teoriassa mahdollista käyttää Mercedes Pro connect -palvelua myös ilman älypuhelinta. Palvelut, jotka on erityisesti suunniteltu helpottamaan kuljettajien työpäivää, ovat kuitenkin yhteydessä Mercedes Pro connect -sovellukseen.

Miten Mercedes Pro connect -sovelluksen tiedonsiirto toimii ulkomaanmatkoilla?

Tietoja siirretään vain, jos käytössä on toimiva internetyhteys. Ota huomioon, että matkapuhelinoperaattorisi saattaa periä verkkovierailumaksuja.

Minulla on jo Mercedesin Mercedes Pro -adapterisovellus, joka on yhdistetty pakettiautooni. Voinko käyttää Mercedes Pro -adapterisovellusta yhdessä Mercedes Pro connect -sovelluksen kanssa?

Tällä hetkellä Mercedes Pro -adapterisovellusta ja Mercedes Pro connect -sovellusta ei voi käyttää yhdessä, sillä niitä ei ole yhdistetty toisiinsa.

Mercedes Pro connect -sovellus on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä digitaalisia palveluita varten tarkoitetun, integroidun kommunikaatiomoduulin (LTE) sekä vastaavan ajoneuvohallintatyökalun kanssa. Mercedes Pro -adapterisovellusta ja Mercedes Pro -adapteria on käytettävä vastaavan ajoneuvohallintatyökalun kanssa. Ota huomioon, että Mercedes Pro connect -palvelun markkinoille tuomiseksi uudessa Sprinterissä on ajoneuvohallintatyökalu sellaista tehtaalla asennettavaa ratkaisua varten, johon kuuluu kommunikaatiomoduuli (LTE) digitaalisia palveluita varten, sekä erillinen ajoneuvohallintatyökalu Mercedes Pro -adapterin kanssa toteutettavaa jälkiasennusratkaisua varten.  

Minulla on jo Mercedesin Mercedes me -sovellus, joka on yhdistetty henkilö- tai pakettiautooni. Voinko käyttää Mercedes me -sovellusta yhdessä Mercedes Pro connect -sovelluksen kanssa?

Mercedes me -sovellusta ja Mercedes Pro connect -sovellusta ei voi käyttää yhdessä, sillä niitä ei ole yhdistetty toisiinsa. . Mercedes me -sovellusta ei ole tarkoitettu ammattimaiseen käyttöön Mercedes Pro -palvelun kanssa.

Mitä teen, jos olen unohtanut salasanani Mercedes Pro connect -sovellukseen?

Napsauta Mercedes Pro connect -sovelluksen kirjautumisruudussa kohtaa "Uusi salasana?". Sinut ohjataan edelleen sivulle "Salasanan palautus", jossa voit palauttaa salasanasi täyttämällä kohdat "Sähköpostiosoite" sekä "Kuvassa näkyvät merkit". Asiaankuuluva sähköposti lähetetään postilaatikkoosi.

Ajoneuvohallintatyökalua koskevia kysymyksiä

Mikä on ajoneuvohallintatyökalu ja mihin sitä tarvitaan?

Ajokalustopäällikkö saa ajoneuvohallintatyökalun avulla yleiskuvan koko ajokalustosta. Voit suodattaa tarpeen mukaan juuri sellaiset tiedot, jotka ovat sinulle erityisen tärkeitä. Näin sinulle ilmoitetaan oikea-aikaisesti edessä olevistä huoltotöistä, saat selville autojen sijainnit ja voit siten järjestää uudet toimeksiannot entistä paremmin, voit tarkastella jo suoritettuja ajoja sekä siirtää seuraavat tilaukset Mercedes Pro connect -sovellukseen2. Tämä tukee ennakoivaa huoltosuunnittelua ja tehokasta töiden suunnittelua.

Jotta ajoneuvoja voi hallinnoida ajoneuvon hallintatyökalussa, ne on ensin lisättävä Mercedes Pro -portaaliin. Tietyt ajoneuvojen tiedot, kuten malli, polttonesteen tyyppi tai vaihteiston tyyppi, ladataan ajoneuvojen hallintatyökaluun automaattisesti, minkä jälkeen tietoja voi tarkastella järjestelmässä.

Myös muita tietoja voi lisätä: kuten esimerkiksi rekisterinumeron, leasing-sopimuksen tiedot tai seuraavan katsastuksen intervallit, tulevat renkaiden vaihdot tai vapaatekstinä kirjoitettavia tietoja, koskien esim. ajoneuvomallia.

Mitä perustoimintoja ajoneuvohallintatyökalu tarjoaa?

Ajoneuvon hallintatyökalu tarjoaa mm. seuraavat perustoiminnot:

 • ·Dashboard Management antaa ajokalustopäällikölle ajoneuvon hallintatyökalujen ja vapaasti valittavien konfiguroitavien apuohjelmien myötä nopean yleiskuvan tärkeimmistä aiheista. Valitusta palvelusta riippuen näkyviin saa esim. ajoneuvojen sijaintipaikat ja huollot, kilometrimäärät jne.
 • Ajokaluston hallintatyökalun viestit pitävät ajokalustopäällikön aina ajan tasalla tärkeimpien tapahtumien suhteen. Aina valitusta palvelusta riippuen, esim. jonkin ajoneuvon poistuessa esimääritetyltä alueelta.
 • Sopimusten hallinta mahdollistaa manuaalisten tietojen lisääminen ajoneuvojen hallintatyökaluun (esim. leasing-sopimuksen alkamis- ja loppumispäivämäärä, sopimuksessa sovittu kilometrimäärä sekä sopimuksen numero).

Paljonko ajoneuvohallintatyökalun käyttäminen maksaa?

Ajoneuvohallintatyökalun käyttäminen yhdessä Mercedes Pro -palvelun kanssa on tällä hetkellä maksutonta. 

Asianomaiset alitoimeksisaajat Mercedes PRO connect -palvelujen ja huoltojen käyttöön antamisessa

T-Systems International GmbH
Fasanenweg 5
70771 Leinfelden-Echterdingen
Saksa

Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht N.V.e
Gelissendomein 5
6229 Maastricht
Alankomaat

LogiBright GmbH
Kolbäckerstrasse 28
70567 Stuttgart
Saksa

Pentasys AG
Ruedesheimer St. 9
80686 München
Saksa

Microsoft Deutschland GmbH
Meitnerstraße 9
70563 Stuttgart
Saksa

Jambit GmbH
Erika-Mann-St. 63
80636 München
Saksa

Intuity Media Lab GmbH
Feuerseeplatz 14
70176 Stuttgart
Saksa

Codecentric AG
Hochstrasse 11
42697 Solingen
Saksa

Daimler TSS GmbH
Wilhelm-Runge-Str. 11
89081 Ulm
Saksa

Microsoft Ireland Operations Ltd.
Carmenhall Rd., Sandyford Incl.E.
Dublin 18
Irlanti

Complevo GmbH
Franklinstr. 14
10587 Berlin
Saksa

Mercedes-Benz.io GmbH
Breitscheidstr. 10
70174 Stuttgart
Saksa

Kysymyksiä Mercedes PRO -adapterista

Kysymyksiä Mercedes PRO -adapterista

Kysymyksiä Mercedes PRO connect -palvelusta

Mikä ero on palvelujen Mercedes me ja Mercedes PRO välillä?

Mercedes me on suunniteltu ainoastaan yksityisasiakkaita ja heidän vaatimuksiaan varten. Kattomerkki Mercedes PRO on sen sijaan kehitetty erityisesti ammattimaisia pakettiautoasiakkaita ja heidän tarpeitaan ja vaatimuksiaan varten.

Tässä etusijalla ovat ennen kaikkea tehokkuuden parantaminen ja päivittäisen työn apu. Mercedes PRO auttaa asiakkaita suunnittelemaan liiketoimintaansa tehokkaammin. Heille on tässä saatavana kaikki toiminnot milloin tahansa yhdestä paikasta, ja he voivat keskittyä olennaiseen.

Mitä huoltoratkaisuja on tarjolla Mercedes PRO connect -palvelun puitteissa?

Tämänhetkisen tilanteen mukaan Mercedes PRO connect tarjoaa jälkiasennettavia liitettävyys- ja ajokalustoratkaisuja, joihin kuuluvat Mercedes PRO -adapteri, ajoneuvohallintatyökalu ajokalustopäälliköille sekä Mercedes PRO -adapterisovellus ammattimaisesti käytetyille pakettiautoille.

Myöhemmin lisäämme tähän nyt olemassa olevaan valikoimaan vielä muita Mercedes PRO connect -ratkaisusuunnitelmia.

Paljonko Mercedes PRO -adapterisovellus maksaa?

Mercedes PRO -adapterisovellus on maksutta saatavana Applen App Store - ja Google Play Store -verkkokaupoista.

Paljonko ajoneuvohallintatyökalun käyttö maksaa?

Ajoneuvohallintatyökalun käyttö yhteydessä Mercedes PRO -adapteriin on tällä hetkellä maksutonta.

Mitkä ovat tekniset edellytykset Mercedes PRO connect -palvelun käytölle?

Mercedes PRO connect on tällä hetkellä yhteensopiva seuraavien Mercedes-Benz-ajoneuvomallien kanssa:

 • Sprinter (mallisarja 906) alkaen valmistusvuodesta 2006
 • Vito (mallisarja 447) alkaen valmistusvuodesta 2014
 • Vito (mallisarja 639) alkaen mallimuutoksesta 11/2010

Tämän lisäksi sovelluksen käyttöön ja tietojen siirtoon tarvitaan jokin seuraavista älypuhelinmalleista: Apple iPhone käyttöjärjestelmillä alkaen iOS 9 sekä älypuhelimet käyttöjärjestelmällä Android OS alkaen versiosta 5.0. Älypuhelimia, joissa on Root-pääsy tai Jailbreaks, ei tueta turvallisuussyistä.

Voinko integroida muun merkkisiä ajoneuvoja Mercedes PRO connect -palveluun?

Ensivaiheessa keskitymme Mercedes-Benz-malleihin.

Mitä tietojani lähetetään Daimler AG -yhtiölle?

Seuraavat tiedot lähetetään Daimler AG -yhtiön järjestelmiin: ajoneuvotiedot (ajoneuvon valmistusnumero, matkamittarin lukema, tankin täyttömäärä, akun jännite, sytytystila, suoritettavat huollot, ajoluettelo (GPS-asemat ajon alusta ajon loppuun), korjaamo- ja huoltokoodi, aikaleimat, GPS Position Heading, GPS Position Latitude, GPS Position Longitude), henkilötiedot (yrityksen nimi, yrityksen osoite, ajokalustopäällikön etu- ja sukunimi, ajokalustopäällikön sähköpostiosoite, ajokalustopäällikön puhelinnumero, ajokalustopäällikön käyttäjänimi, ajokalustopäällikön salasana, kuljettajan etu- ja sukunimi, kuljettajan sähköpostiosoite, kuljettajan puhelinnumero, kuljettajan käyttäjänimi, kuljettajan salasana, geoasematiedot). Näiden tietojen välittäminen tarvitaan, jotta voimme antaa sinulle tai muille käyttäjille käyttöön päivitetyn ajoneuvon tilan ja lähettää soveltuvia huoltotarjouksia. Daimler AG ei laadi välitettyjen tietojen perusteella mitään liikeprofiileita, näitä tietoja ei käytetä edelleen sisäisissä analyyseissä, vaan ne palvelevat ainoastaan Mercedes PRO connect -palvelujen tuottamista.

Tärkeä ohje:

Jokaisen ajon tarkoitus voidaan säätää Mercedes PRO -adapterisovelluksen avulla. Tässä on kolme tilaa:

 • Työ
 • Yhdyskuljetus
 • Yksityinen

Tilassa "Yksityinen" ja "Yhdyskuljetus" ajot esitetään anonyymisti ajopäiväkirjassa sekä ajoneuvohallintatyökalussa että myöskin Mercedes PRO -adapterisovelluksessa. Sen lisäksi ajoja tässä tilassa suoritettaessa ei ajoneuvon paikannustietoja lähetetä ajoneuvohallintatyökaluun, eli ajokalustopäällikkö ei näe senhetkistä ajoneuvon asemaa ajoneuvologistiikan näkymässä.

Miten kirjaudun Mercedes PRO connect -palveluun?

Ota yhteyttä Mercedes-Benz-jälleenmyyjään kirjautuaksesi Mercedes PRO connect -palveluun ja voidaksesi käyttää siihen kuuluvia palveluja. Jälleenmyyjä auttaa sinua oman Mercedes PRO connect -tilisi aktivoinnissa ja käyttöönotossa.

Miten voin irtisanoa Mercedes PRO connect -puitesopimukseni?

Voit irtisanoa Mercedes PRO connect -puitesopimuksesi milloin tahansa kirjallisesti ottaen huomioon maakohtaiset irtisanomisajat. Ota sitä varten yhteyttä Customer Assistance Center -asiakaspalvelukeskukseen puhelimitse ( 0080037777777 ) tai sähköpostitse (mproconnect.fin@cac.mercedes-benz.com). Kun irtisanominen on tarkistettu, saat irtisanomisvahvistuksen.

Huomaa, että puitesopimuksen irtisanomisen seurauksena Mercedes PRO -tilisi poistetaan käytöstä irtisanomispäivästä alkaen. Näin ollen et enää pääse käyttämään Mercedes PRO connect -palveluja autonhallintatyökalun avulla.

Kysymyksiä Mercedes PRO -adapterista

Mikä Mercedes PRO -adapteri on?

Mercedes PRO -adapteri on jälkiasennettava liitettävyys- ja ajokalustoratkaisu. Adapteri yhdistetään diagnoosiliitäntään (ns. OBD-II-liitin) ajoneuvossa.

Lisätietoja asennuksesta voi antaa joko valintasi mukainen Mercedes-Benz-yhteistyökumppani tai tiedot löytyvät tältä verkkosivustolta.

Mitä palveluja Mercedes PRO -adapteri tukee?

 • Auton tila
 • Auton logistiikka
 • Huoltojen hallinta
 • Ajokaluston kommunikaatio
 • Digitaalinen ajopäiväkirja

Mikä ero on palvelujen Mercedes PRO -adapteri ja Mercedes PRO connect välillä?

Mercedes PRO -adapteri on telemaattinen jälkiasennusratkaisu ajoneuvoille, jotka tehtaalta eivät vielä ole varustettuja liitettävyydellä.

Mercedes PRO -adapteri on ensimmäinen laitteistoratkaisu, joka tukee Mercedes PRO connect -palvelua. Muita laitteistoja ja telemaattisia liitettävyys- ja ajokalustoratkaisuja Mercedes PRO connect -palvelulle seuraa myöhemmin.

Voinko käyttää Mercedes PRO connect -palvelua varten jotain muuta adapteria kuin Mercedes PRO -adapteri?

Ei. Mercedes PRO -adapterisovellus toimii vain Mercedes PRO -adapterilla.

Mistä voin saada Mercedes PRO -adapterin?

Mercedes PRO -adapterin saat omalta Mercedes-Benz-myyjältäsi. Lisätietoja aiheesta adapterin asennus löytyy tältä verkkosivustolta tai ottamalla yhteyttä lähimpään Mercedes-Benz-myyntiliikkeeseen.

Voiko ajoneuvoni vaurioitua Mercedes PRO -adapterin käytön johdosta?/Mitä ajoneuvossa tapahtuu, kun yhdistän Mercedes PRO -adapterin?

Mercedes PRO -adapteri on Daimler AG -yhtiön tarkastama, CE-merkillä varustettu ja hyväksytty lisävarusteosa sen kanssa yhteensopivia mallisarjoja varten. Yhdistettäessä Mercedes PRO -adapteria diagnoosiliitäntään (ns. OBD-II-liitin) on aina varmistettava, että

 • sen johdosta ei aiheudu mitään toimintahäiriöitä ajoneuvojärjestelmiin
 • käynnistysakku ei voi tyhjentyä
 • mitään pakokaasuvalvontatietoja ei nollata.

Mercedes PRO -adapterin pakkauksesta löytyy täydennys käyttöohjeeseesi. Liitä tämä täydennys käyttöohjeeseen.

Voinko irrottaa ilman muuta Mercedes PRO -adapterin käytön jälkeen?

Kyllä, se on mahdollista. On kuitenkin kiinnitettävä huomiota siihen, että ajoneuvon virta on kytketty pois päältä. Jos haluat käyttää Mercedes PRO -adapteria uudelleen tässä ajoneuvossa, täytyy uuden yhdistämien jälkeen diagnoosiliitäntään (ns. OBD-II-liitin) suorittaa ajoneuvon käyttöönotto Mercedes PRO -adapterisovelluksessa.

Mitä tapahtuu kun adapteri ei enää ole yhdistettynä, esimerkiksi korjaamokäynnin tai katsastuksen jälkeen?

Uudestaan tehdyn diagnoosiliitäntään (ns. OBD-II-liitin) yhdistämisen jälkeen täytyy ajoneuvon käyttöönotto suorittaa uudelleen Mercedes PRO -adapterisovelluksessa.

Miksi Mercedes PRO -adapterin käyttöönotto täytyy suorittaa uudelleen ja miksi ei käytetä SIM-korttia tiedonsiirtoon?

Mercedes PRO -adapteri on Daimler AG -yhtiön tarkastama, CE-merkillä varustettu ja hyväksytty lisävarusteosa sen kanssa yhteensopivia mallisarjoja varten. Suojaksi manipulointia ja asiattomien henkilöiden pääsyä vastaan on käytetty laajoja teknisiä ja organisatorisia turvatoimenpiteitä. Niihin kuuluu esimerkiksi se, että Mercedes PRO -adapterin aktivointi tapahtuu ohjatun prosessin kautta Mercedes PRO -adapterisovelluksessa. Turvatoimenpiteitä parannetaan jatkuvasti teknologista kehitystä vastaavasti. Mercedes PRO -adapteri käyttää tiedonsiirtoon älypuhelimessa Bluetooth®-standardia. Laitteistoratkaisua erillisen integroidun matkapuhelinmoduulin kanssa ei tietoisesti ole käytetty, koska tässä tiedonsiirrosta aiheutuu käyttäjälle lisäkustannuksia sekä ylimääräinen sopimusvelvoite. Lisäksi käyttäjä voi älypuhelimellaan paremmin valvoa tietojen käyttöä ja suorittaa tässä vastaavia asetuksia.

Miten otan Mercedes PRO -adapterin käyttöön?

Adapteri yhdistetään diagnoosiliitäntään (ns. OBD-II-liitin) ajoneuvossa.Sen lisäksi on mallissa Sprinter (mallisarja 906) otettava huomioon se, että tarvitaan pitempi kiertoliitäntä varokekotelon suojusta varten. Yksityiskohtainen selostus kuvien ja tekstin ja eri vaiheiden kanssa löytyy pikaoppaasta Quick Guide. Lisätietoja asennuksesta voi antaa joko valintasi mukainen Mercedes-Benz-yhteistyökumppani tai tiedot löytyvät tältä verkkosivustolta.

Mitä teen, jos olen unohtanut salasanani Mercedes PRO Adapter -sovellusta varten?

Napauta Mercedes PRO Adapter -sovelluksen kirjautumisruudulla linkkiä ”Salasana unohtunut?”. Tämän jälkeen sinut ohjataan edelleen sivulle ”Nollaa salasana”, ja täyttämällä kohdat ”Sähköpostiosoite” ja ”Kuvassa näkyvät merkit” saat salasanasi nollattua. Tätä varten tarvittava sähköposti tulee jälkikäteen postilokeroosi.

Missä maissa voin käyttää Mercedes PRO -adapteria?

Adapteri toimii yleensä kaikissa maissa, edellyttäen että älypuhelimella on yhteys internetiin ja muut edellytykset kuten vakaana pysyvä Bluetooth-yhteys ovat olemassa. Ota huomioon, että matkapuhelinoperaattorisi voi mahdollisesti veloittaa muita Roaming-kustannuksia.

Kysymyksiä Mercedes PRO -adapterisovelluksesta

Mitä toimintoja Mercedes PRO -adapterisovellus tarjoaa?

Mercedes PRO Adapter -sovellus tarjoaa seuraavat:

 • ajojen hallinta, mukaanl. kuljettajatietojen katselu sekä ajojen muokkaus, yhdistely ja vienti
 • yleiskatsaus ajoneuvotietoihin (esim. kokonaiskilometrimäärä, tankin täyttömäärä, sovelluksella käyttöön otetut ajoneuvot, viimeinen käytettävissä oleva asema)
 • suora tiedonvaihto ajokalustopäällikön* kanssa
 • POI-kohteiden hyväksyminen älypuhelinnavigointiin

* Sovellusta ei saa käyttää ajon aikana. Noudata maassasi voimassa olevia säännöksiä älypuhelimen käytöstä autossa ajon aikana.

Miten paljon datamäärää Mercedes PRO -adapterisovelluksen toiminnot kuluttavat?

Mercedes PRO -adapterisovellus tarvitsee tiheän käytön aikana n. 300 mt kuukaudessa (9 tuntia päivässä, 20 päivää kuukaudessa).

Miten yhdistän Mercedes PRO Adapter -sovelluksen Mercedes PRO Adapteriin?

Mercedes PRO Adapterin käyttöönotto yhdessä Mercedes PRO Adapter -sovelluksen kanssa jakautuu viiteen vaiheeseen. Yleisesti on otettava huomioon se, että Mercedes PRO Adapterin täytyy olla yhdistettynä auton diagnoosipistokkeeseen (ns.OBD-II-liitäntä) ja että Mercedes PRO Adapterin käyttöönotto on suoritettu loppuun vasta sen jälkeen, kun kaikki viisi vaihetta on käyty onnistuneesti läpi ilmoitetussa järjestyksessä.

 1. Auton liittäminen

  Jos kuljettaja käyttää Mercedes PRO Adapter -sovellusta ensimmäistä kertaa tai jos kuljettajan ajomatkalistaa ei ole vielä täytetty, kuljettajaa pyydetään kirjautumisen jälkeen suorittamaan käyttöönotto. Tätä varten älypuhelimen Bluetoothin on oltava aktivoituna ja yhdistettynä Mercedes PRO Adapteriin etukäteen Bluetooth-valikon kautta.

  Nyt auton sytytysvirta on kytkettävä päälle. Tämän jälkeen alkaa liittämisyritys Mercedes PRO Adapterin kanssa.
   

 2. Auton löytäminen

  Toisessa vaiheessa luetaan vaiheessa 1 onnistuneesti muodostetun yhteyden perusteella Mercedes PRO Adapteriin liitetyn auton valmistenumero (FIN) Sen jälkeen auton valmistenumero näkyy kuljettajalle näytössä.
   

 3. Auton vahvistaminen

  Kun valmistenumero on luettu autosta, vaiheessa 3 tarkastetaan Mercedes PRO Adapter -sovelluksen internet-yhteys. Käyttöönottovaiheen 3 päättämiseksi järjestelmä vielä vahvistaa auton ja aiemmin määritetyn FIN-tunnistenumeron.
   

 4. Auton konfigurointi

  Vaiheessa 4 luetaan auton konfigurointi ja se synkronoidaan palvelimen kanssa.
   

 5. Käyttöönoton suorittaminen loppuun

  Mercedes PRO Adapterin käyttöönoton viimeisessä vaiheessa kuljettajaa pyydetään kytkemään ajoneuvon sytytysvirta pois päältä. Sytytysvirran poiskytkemisen yhteydessä määritetään auton GPS-sijainti. Mercedes PRO Adapterin liittäminen Mercedes PRO Adapter -sovellukseen on nyt suoritettu onnistuneesti loppuun.

Voinko käyttää Mercedes PRO -adapteria myös ilman Mercedes PRO -adapterisovellusta?

Mercedes PRO -adapteria voi käyttää vain yhdessä Mercedes PRO -adapterisopimuksen kanssa.

Voiko ulkomailla oleskelun aikana lähettää Mercedes PRO -adapterisovelluksella tietoja?

Tietoja lähetetään vain, kun käytössä on aktiivinen internet-yhteys. Ota huomioon, että matkapuhelinoperaattorisi voi mahdollisesti veloittaa muita Roaming-kustannuksia.

Ajoneuvohallintatyökalua koskevia kysymyksiä

Miten voin lisätä/poistaa ajoneuvoja omaan ajokalustooni?

Ajoneuvojen lisääminen/poistaminen tapahtuu oman Mercedes-Benz-myyntiliikkeesi toimesta. Ilmoita tätä varten ajoneuvo omalle Mercedes-Benz-myyntiliikkeellesi.

Miten voin lisätä/poistaa kuljettajia omaan ajokalustooni?

Kuljettajien lisäämisen/poistamisen asiakastilillesi voi antaa ajokalustopäällikön suoritettavaksi. Toiminto löytyy ajoneuvohallintatyökalusta kohdasta "Kuljettajat" – "Hallinta".

Miten voin lisätä uusia tai muita ajokalustopäälliköitä asiakastililleni?

Ajokalustopäälliköiden lisääminen/poistaminen tapahtuu oman Mercedes-Benz-myyntiliikkeesi toimesta.

Onko ajoneuvohallintatyökaluun rekisteröitävien ajoneuvojen määrä rajoitettu?

Ei, ajoneuvojen määrä ajoneuvohallintatyökalussa ei ole rajoitettu.

Mitä teen, jos olen unohtanut salasanani autonhallintatyökalua varten?

Napauta Mercedes PRO Adapter -sovelluksen kirjautumisruudulla linkkiä ”Uusi salasana”. Tämän jälkeen sinut ohjataan edelleen sivulle ”Uusi salasana”, ja täyttämällä kohdan ”Sähköpostiosoite” saat salasanasi nollattua. Tätä varten tarvittava sähköposti tulee jälkikäteen postilokeroosi.

Miten Mercedes PRO connect -palvelut aktivoidaan?

Mercedes PRO connect -palvelujen aktivoimiseksi jollekin ajoneuvolle Mercedes PRO -adapterilla on meneteltävä seuraavasti:

 1. Ajoneuvon täytyy olla rekisteröity asiakastiliin
 2. Ajoneuvo täytyy ottaa käyttöön jonkin asiakastilille rekisteröidyn kuljettajan toimesta. Kuljettaja voi tätä varten seurata ohjeita Mercedes PRO -adapterisovelluksessa2.

Kun kuljettajan suorittama ajoneuvon käyttöönotto on onnistunut, on palvelut aktivoitu tälle ajoneuvolle.

Asianomaiset alitoimeksisaajat Mercedes PRO connect -palvelujen ja huoltojen käyttöön antamisessa

Volvo Information Technology AB (Wireless Car)
Assar Gabrielssons väg
405 08 Göteborg
Sweden

T-Systems International GmbH
Fasanenweg 5
70771 Leinfelden-Echterdingen
Saksa

Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht N.V.e
Gelissendomein 5
6229 - Maastricht
Alankomaat

Amazon Web Services, Inc.
410 Terry Avenue North 
Seattle, WA 98109-5210
USA

Mercedes-Benz -myyjät
Tee tapaaminen nyt

Paikalliset yhteistyökumppanisi.

Löydä nopeasti ja helposti Mercedes-Benz Vans -liikkeesi lähettyviltäsi.

Kolme uutta Mercedes-Benz Sprinteriä vierekkäin
Vaihe vaiheelta

Näin aloitat Mercedes Pro connectin käytön.

Hyödyllisiä oppaita, kysymyksiä ja vastauksia sekä yksityiskohtaisia tietoja Mercedes Pro connectista löydät tästä – tiiviissä ja selkeässä muodossa.

Support.

mproconnect.fin@cac.mercedes-benz.com 00 800 3 7 77 77 77*

*Olemme tavoitettavissa ma-su ympäri vuorokauden.