• Mercedes PRO connect.

  Verkottaa ajoneuvot ja ihmiset älykkäästi keskenään.

  Autojen digitaalinen ja verkottunut tulevaisuus saa lisää vauhtia. Mercedes PRO connect1 -palvelun ammattimaiset liitettävyys- ja ajokalustoratkaisut yhdistävät yritykset ajoneuvoihinsa ja voivat näin lisätä tehokkuutta ja tuottavuutta – liikkeen johdossa samoin kuin valvonnassa ja kalustonhallinnassa.

Mercedes PRO connect

Mercedes PRO connect -ratkaisun tarjoamat edut.

Ajokalustopäällikko istuu monitorin edessä. Etualalla näkyy hieman Ajoneuvohallinta-työkalua.

Ajokalustosi tehokkuuden lisääjä.

Tee ajokalustopäällikkösi ja kuljettajiesi jokapäiväisestä työstä helpompaa käyttämällä Mercedes PRO connect -palvelua.

 • Yksinkertaistettu ja optimoitu huoltojen suunnittelu

  Helpon merkkivalologiikan avulla ei suoritettavia huoltoja enää unohdeta.

 • Läpinäkyvä ajoneuvon tila

  Milloin tahansa haettavissa olevat ajoneuvotiedot selkeästi valmisteltuina auttavat käyttösuunnittelussa.

 • Tarpeettomien lisäkustannusten välttäminen

  Suoritettavat huollot suunnitellaan tehokkaasti ja seisokkiaikojen vaara vähenee.

Täydellinen verkotus

Mercedes PRO connect -ratkaisun kolme osaa.

Mercedes PRO connect koostuu kolmesta osasta, jotka mahdollistavat kommunikaation ajokalustopäälliköiden, kuljettajien ja ajoneuvojen välillä ja ennen kaikkea:helpottavat sitä huomattavasti.

Autot

Mercedes PRO connect -laitteisto: Liitäntä.

Innovatiivisten liitettävyys- ja ajokalustoratkaisujen käytön perustana on autoon asennettu laitteisto. Mercedes-Benz-pakettiautoille on kaksi eri mahdollisuutta: jälkiasennus tai asennus valmiiksi tehtaalla.

Kommunikaatiomoduuli uudessa Sprinter-mallissa

Kommunikaatiomoduuli (LTE) digitaalisille palveluille (JH3).

Valikoidut uudet Mercedes-Benz-autot3 on varustettu tehtaalla kommunikaatiomoduulilla (LTE). Kommunikaatiomoduuli (LTE)4 siirtää tietoja kiinteästi asennetun SIM-kortin kautta erityisesti nopeasti ja luotettavasti ja luo tekniset edellytykset Mercedes PRO connect -palvelujen5 käyttämiseen.

Mercedes PRO -adapteri

Mercedes PRO Adapter.

Mercedes PRO -adapteri voidaan voidaan ottaa käyttöön jälkikäteen valikoiduissa Mercedes-Benz Vans -malleissa2. Kompakti laitteistoratkaisu mahdollistaa Mercedes PRO connect -palvelujen käytön myös nykyisessä ajoneuvokannassa.

Järjestelmänvalvojat ja ajokalustopäälliköt

Ajoneuvohallintatyökalu: Keskus6.

Ajokalustopäällikkö saa ajoneuvohallintatyökalun avulla laajan yleiskuvan koko ajokalustosta. Hän voi tarpeen mukaan suodattaa sellaiset tiedot, jotka ovat hänelle erityisen tärkeitä.

Ajokalustopäällikkö istuu kirjoituspöydän ääressä. Kuvassa näkyy etualalla ajoneuvojen digitaalisia sijaintipaikkoja.

Ajokalusto aina silmien edessä.

Ajojen huomattavasti tehokkaampi suunnittelu. Ajoneuvojen sijainnit ja tiedot liikennetilanteesta voidaan hakea näyttöön lähes reaaliaikaisina. Myös automaattinen aluevalvonta (Geofencing) ja osoitteiden asettaminen esim. sijaintipaikalla tärkeille asiakkaille parantaa ajokalustopäällikön yleiskuvaa.

Ajokalustopäällikkö istuu kirjoituspöydän ääressä. Hänen monitorissaan on avattuna ajoneuvohallintatyökalu.

Tärkeimmät ajoneuvotiedot selkeästi valmisteltuina.

Se, joka tietää ajoneuvojensa tilan, voi vähentää huomattavasti seisokkiaikoja. Säännöllisesti välitetyn ajoneuvon tilan ja selkeästi valmisteltujen tietojen ansiosta ajokalustopäälliköllä on aina kaikki silmiensä edessä.

Kuljettajat

Mercedes PRO -sovellukset: Suora linja.

Kuljettaja7 voi hakea näyttöön tärkeitä auto- ja toimeksiantokohtaisia tietoja Mercedes PRO connect -sovelluksen ja Mercedes PRO -adapterisovelluksen7 kautta. 

Älypuhelimet sekä Mercedes PRO connect -sovellus ja Mercedes PRO -adapterisovellus

Aina perillä asioista.

Mercedes PRO connect -sovelluksen ja Mercedes PRO -adapterisovelluksen7 käyttäjän puolelta kommunikaatio tapahtuu älypuhelimen kautta. Mercedes PRO connect -sovellus ja Mercedes PRO -adapterisovellus7 mahdollistavat helpon kommunikaation ajokalustopäällikön kanssa. Ajoneuvotiedot välitetään säännöllisesti ja automatisoidusti ajoneuvohallintatyökaluun tai ajokalustopäällikölle, ja ne auttavat suunnittelun optimoimista yrityksessä.

Mikä Mercedes PRO connect -ratkaisu sopii sinulle?

Yritykset muuttuvat: Sisältääkö yrityksesi ajokalusto automalleja, joiden tehokkuutta innovatiivinen liitettävyys- ja ajokalustoratkaisu voisi lisätä? Onko ajoneuvokannan uudistaminen harkinnassa? Mercedes PRO connect tarjoaa sopivan ratkaisun.

Kommunikaatiomoduuli uudessa Sprinter-mallissa yhdessä Mercedes PRO connect -sovelluksen kanssa

Asennettu valmiiksi tehtaalla: Kommunikaatiomoduuli.

Uusi Sprinter on ensimmäinen Mercedes-Benz-pakettiauto, joka on varustettu jo tehtaalla liitettävyys- ja ajokalustoratkaisulla Mercedes PRO connect 3. Kiinteästi asennetun kommunikaatiomoduulin ansiosta se on verkotettu alusta alkaen optimaalisesti.

 • Uuden Sprinter-mallin tehdasasenteiset liitettävyys- ja ajokalustoratkaisut

 • Monipuoliset Mercedes PRO connect -palvelut – niputettu 8 mielenkiintoiseksi lisäarvopaketiksi

 • Palveluiden jatkuva laajentaminen ja parantaminen

 • Lisää tehokkuutta internet-yhteyden kautta

Mercedes PRO -adapteri ja Mercedes PRO -adapterisovellus

Jälkiasennettava: Mercedes PRO -adapteri.

Mercedes PRO -adapteri on kompakti jälkiasennettava tuote. Se voidaan asentaa jälkäteen valikoituihin Mercedes-Benz Vans -malleihin 2. Voit sen ansiosta hyödyntää innovatiivisia Mercedes PRO connect -palveluja myös nykyisissä autoissasi.

 • Helppo jälkiasennus valikoituihin Vito- ja Sprinter-malleihin 2

 • Yhteensä 5 Mercedes PRO connect -palvelua tehokkaaseen ajokaluston hallintaan

 • Innovatiivinen liitettävyys käytössä oleviin ajoneuvoihin

 • Mercedes PRO -adapterin helppo asennus

Onko autosi valmis Mercedes PRO connect -ratkaisun käyttöä varten?

Pikatarkistuksen kautta voit selvittää, mitkä mallit ovat yhteensopivia Mercedes PRO connect -ratkaisun kanssa.

*

Mallisarjaluettelo voi vaihdella maasta riippuen. Uudelleen- tai harmaatuonneissa on alkuperäinen kohdemaa merkitsevää yhteensopivuuden kannalta.

Palveluissa ”Digitaalinen ajohallinta” ja ”Digitaalinen ajopäiväkirja” esiintyy toiminnallisia rajoituksia moottorin avaimettomalla käynnillä (MW1) varustetuissa autoissa.Avaimettoman käynnin kytkennän ollessa aktiivinen ajopäiväkirjaan kirjataan vain yksi ajo.

Kysymyksiä ja vastauksia

Yleisiä Mercedes Pro -alustaa koskevia kysymyksiä

Mikä on Mercedes Pro?

Mercedes Pro on uusi Mercedes-Benz Vans -merkki, joka sisältää kaikki tämänhetkiset ja tulevat palvelut, ratkaisut ja digitaaliset huollot päivittäistä liiketoimintaasi varten. Päämäärämme on: digitaalisten mahdollisuuksien käyttö liiketoimintasi vielä tehokkaampaan suunnitteluun.

Mercedes Pro kokoaa verkkopohjaiselle alustalle yhdeksi kokonaisuudeksi kaikki asiakkaalle tärkeät palvelut. Näin osoitteesta www.mercedes.pro on mahdollista päästä suoraan liikkuvuus-, rahoitus-, liitettävyys-1 ja ajokalustoratkaisuihin1 sekä verkotettuihin tarjouksiin, jotka pitävät sisällään paljon enemmän kuin klassisen pakettiauton.

Tärkeimmät edut yhdellä silmäyksellä:

 • Yksi alusta yhdistää kaikki tärkeät palvelut ja tarjoukset
 • Lisää tehokkuutta, joten voit keskittyä ydinliiketoimintaasi
 • Auttaa säästämään kustannuksia
   

Mitä etuja Mercedes Pro tarjoaa?

Mercedes Pro mahdollistaa Mercedes Benz Vans -autojen huolto- ja liikkuvuustarjousten saumattoman ja tehokkaan integroinnin. Portaalin avulla yhdistämme sinua varten kaikki nykyiset ja tulevat pakettiautoihisi liittyvät palvelut - langattomasta ajokalustonhallinnasta huoltoon ja räätälöityihin kokonaisjärjestelmäratkaisuihin. Sisäänkirjautumisen jälkeen asiakkailla on pääsy personalisoituihin ja heille tärkeisiin aiheisiin - ja luonnollisesti ajokalustoon.

Mikä ero on palvelujen Mercedes me ja Mercedes Pro välillä?

Mercedes me on suunniteltu ainoastaan yksityisasiakkaita ja heidän vaatimuksiaan varten. Kattomerkki Mercedes Pro on sen sijaan kehitetty erityisesti ammattimaisia pakettiautoasiakkaita ja heidän tarpeitaan ja vaatimuksiaan varten.

Tässä etusijalla ovat ennen kaikkea tehokkuuden parantaminen ja päivittäisen työn apu. Mercedes Pro auttaa asiakkaita suunnittelemaan liiketoimintaansa tehokkaammin. He saavat kaikki toiminnot milloin tahansa yhdestä paikasta, ja he voivat keskittyä olennaiseen..

Mitä eroja on uuteen Sprinteriin kuuluvan integroidun ratkaisun ja Mercedes Pro -adapterin välillä?

Sekä Mercedes Pro -adapteri että uuteen Sprinteriin kuuluva integroitu ratkaisu, jossa on kommunikaatiomoduuli (LTE) digitaalisia palveluita varten, kuuluvat saman kattomerkkiin Mercedes Pro, ja ne mahdollistavat liitettävyys- ja ajokalustoratkaisun Mercedes Pro connect.

Mercedes Pro -adapteriin sisältyy viisi peruspalvelua, kun taas uuteen Sprinteriin (jossa on kommunikaatiomoduuli (LTE) digitaalisia palveluita varten) on saatavilla kahdeksan erilaista lisäarvopakettia lukuisilla palveluilla.

Lisäksi Mercedes Pro -adapteria käytetään seuraavissa: Vito (mallisarja 639 alkaen 11/2010 ja 447) sekä Sprinter (mallisarja 906), ja se perustuu  Plug & Play -jälkiasennusratkaisuun (OBD II -adapteri). Tilaus tehdään oman Mercedes-Benz-jälleenmyyjän kautta. Kommunikaatiomoduuli (LTE) digitaalisia palveluita varten on tehtaalla asennettava ratkaisu, ja se asennetaan kiinteästi Sprinteriin (mallisarja 907/910) alkaen 06/2018. Esijohdotuksen perusteella suoritettava jälkiasennus on mahdollinen.

Mercedes Pro -adapterin liitettävyys mahdollistetaan asiakkaan älypuhelimen (Bluetooth) avulla. Digitaalisille palveluille tarkoitetun kommunikaatiomoduulin (LTE) yhteydessä autossa on kiinteästi asennettu SIM-kortti. 

Miten voin rekisteröityä Mercedes Pro -palveluun?

Mercedes Pro -palveluun voi rekisteröityä kahdella eri tavalla: 

 1. Omatoiminen rekisteröityminen Mercedes Pro -portaalin kautta    
 2. Ota yhteyttä Mercedes-Benz-jälleenmyyjääsi

Tarvitsenko Mercedes Pro -palvelun käyttämiseen internetyhteyden älypuhelimen kautta?

Jos sinulla on uusi Sprinter (mallisarja 907/910), et tarvitse internetyhteyttä älypuhelimen kautta, sillä SIM-kortti on integroitu kiinteästi autoon. Näin ollen Mercedes Pro connect -palvelua voidaan käyttää myös ilman älypuhelinta. Palvelut, jotka on erityisesti suunniteltu helpottamaan kuljettajien työpäivää, ovat kuitenkin yhteydessä Mercedes Pro connect -sovellukseen.

Mercedes Pro -adapterin kanssa tarvitaan internetyhteys älypuhelimen Bluetooth-liitännän avulla. 

Mikä on Mercedes Pro connect?

Autojen digitaalinen ja verkottunut tulevaisuus saa lisää vauhtia. Mercedes Pro connect -palvelun ammattimaiset liitettävyys- ja ajokalustoratkaisut yhdistävät yritykset ajoneuvoihinsa ja voivat näin lisätä tehokkuutta ja tuottavuutta – liikkeen johdossa samoin kuin valvonnassa ja kalustonhallinnassa. Edut alkavat jo minimaalisista seisokkiajoista ennakoivan huoltojen hallinnan ansiosta ja niihin kuuluvat myös selkeästi valmistellut tiedot yritystaloudellista analyysia varten.

Ajoneuvohallintatyökalussa autoja ja kuljettajia1 voidaan koordinoida selkeästi ja hyödyntää tehokkaasti. Kuljettajan2 käyttöön on saatavilla Mercedes Pro connect -sovellus2, joka mahdollistaa tiedonvaihdon ajokalustopäällikön kanssa ajoneuvohallintatyökalun kautta sekä sisältää tärkeät autoja koskevat tiedot.

Mitä teknisiä ratkaisuja Mercedes Pro connect -palvelun puitteissa tarjotaan?

Mercedes Pro connect tarjoaa asiakkaiden käyttöön verkotukseen liittyviä laitteistoratkaisuja.

Mercedes Pro -adapterilla toteutettavasta lähtötason ratkaisusta ammattimaiseen ratkaisuun integroidulla kommunikaatiomoduulilla digitaalisia palveluita varten. Lisätietoja Mercedes Pro -adapterista on seuraavassa osoitteessa: www.mercedes.pro/adapter

Uusi Sprinter tarjoaa tehtaalla integroidun ratkaisun ansiosta syvän integraation auton arkkitehtuuriin, joka muodostaa perustan useille liitettävyyspalveluille. Liitettävyys- ja ajokalustoratkaisu Mercedes Pro connect koostuu tässä kommunikaatiomoduulista digitaalisia palveluita varten, ajoneuvohallintatyökalusta ajokalustovalvojaa varten sekä Mercedes Pro connect -sovelluksesta kuljettajaa varten.  Ammattimainen liitettävyys- ja ajokalustoratkaisu helpottaa kalustopäälliköiden ja kuljettajien välistä viestintää sekä auttaa kasvattamaan päivittäisen liiketoiminnan tehokkuutta ja tuottavuutta. Muita Mercedes Pro connect -ratkaisuja lisätään palveluvalikoimaan ilmoitettuna ajakohtana.    

Mistä voin hankkia näitä palveluita?

Voit hankkia kommunikaatiomoduulin digitaaliset palvelut erilaisista lisäarvopaketeista  Mercedes Pro Portal -portaalista/Mercedes Pro Store. Mercedes Pro -adapterin saat omalta Mercedes-Benz-jälleenmyyjältäsi.

Katso lisätietoja adapterin asennuksesta verkkosivustoltamme Webseite tai ota yhteyttä omaan Mercedes-Benz-jälleenmyyjääsi.

Täytyykö minun rekisteröityä jokaiseen palveluun erikseen?

Rekisteröitymällä kerran Mercedes Pro -palveluun saat asianmukaisten hankintojen jälkeen käyttöoikeuden kaikkiin saatavana oleviin palveluihin. 

Voiko palveluita hankkia yksittäin?

Asiakkaana voit hankkia uuteen Sprinteriin lisäarvopaketteja erilaisilla palveluilla, jotka ovat sinulle erityisesti hyödyksi - esim. navigointi tai ajotapa-analyysi. Palvelun hankkiminen pakettina on myös taloudellisesti kannattavaa.

Mercedes Pro -adapterin yhteydessä 5 palvelun paketti on kiinteästi yhteydessä laitteistoon. 

Miten voin aktivoida Mercedes Pro -palvelut?

Mercedes Pro -palvelujen aktivoimiseksi sinun on suoritettava seuraavat vaiheet: 

 1. Auton täytyy jo olla lisätty tilillesi
 2. Sinun on hankittava palvelut Mercedes Pro Portal -portaalista/Mercedes Pro Store -kaupasta
 3. Palvelut voidaan osoittaa tietylle autolle
 4. Jos palvelut on osoitettu, ne aktivoidaan automaattisesti

Miten von deaktivoida Mercedes Pro -palvelut?

Sinun on suoritettava neljä vaihetta palvelujen deaktivoimiseksi:

 1. Avaa tuoteluettelo Mercedes Pro -portaalissa
 2. Valitse auto
 3. Valitse palvelu
 4. Deaktivoi palvelu

Mitkä ovat tekniset edellytykset Mercedes Pro connect -palvelun käytölle?

Uudessa Sprinterissä on alkaen tuotantovuodesta 2018 (mallisarja 907/910) vakiovarusteena tarvittava laitteisto Euroopassa ja Yhdysvalloissa integroidun, auton digitaalisia palveluja varten tarkoitetun kommunikaatiomoduulin (LTE) ansiosta. Poikkeuksen muodostavat lähtötason automallit "Crew" ja "Worker" – niissä kommunikaatiomoduulin voi valita lisävarusteeksi.

Auton arkkitehtuuriin tehtävän syvän integraation ansiosta kommunikaatiomoduuli on perusta lukuisille liitettävyyspalveluille.

Voinko käyttää Mercedes Pro connect -palvelua Mercedes-autoja varten?

Tehtaalla asennettava integroitu ratkaisu on toistaiseksi saatavilla vain Sprinterin (mallisarja 907/910) yhteyteen. Tavoitteemme on luonnollisesti kuitenkin, että voimme tulevaisuudessa tarjota näitä palveluita myös muihin malleihin. Vanhemmille Mercedes-Benz-pakettiautoille on jo nyt tarjolla jälkiasennusratkaisu - Mercedes Pro -adapteri. Lisätietoja saat osoitteesta www.mercedes.pro/connect

Voinko integroida muun merkkisiä autoja Mercedes Pro connect -palveluun?

Ensivaiheessa keskitymme Mercedes-Benz-malleihin.

Minulla on jo Mercedes me -tili. Voinko käyttää sisäänkirjautumistietoja myös Mercedes Pro -palvelua varten?

Kyllä, voit kirjautua Mercedes me -tunnuksillasi Mercedes Pro -palveluun. Sinun on kuitenkin silti luotava Mercedes Pro -tili. Tietojasi ei siirretä Mercedes me -palvelusta oikeudellisista syistä.

Onko yritystilini jokaisen käyttäjän käytävä todistamassa henkilöllisyytensä Mercedes-Benz-jälleenmyyjän luona?

Vain yrityksen ensimmäinen pääkäyttäjä, joka on pyytänyt Mercedes Pro -tilin luomista, on todennettava henkilökohtaisesti.

Miksi minun on annettava henkilökohtainen tukisalasana?

Tarvittaessa Mercedes-Benz-jälleenmyyjän tai asiakastuen puhelinpalvelun työntekijä voi käyttää yritystiliäsi nimissäsi, kun olet syöttänyt henkilökohtaisen tukisalasanan. Sen näkevät vain käyttäjät itse.

Tämän tarkoituksena on estää asiaton pääsy yritystilillesi. Jos tarvitset Mercedes Pro -portaalissa apua, joka vaatii Mercedes-Benz-jälleenmyyjän tai asiakastuen pääsevän tiliisi käsiksi, syötä tukisalasana, kun sitä pyydetään. Voit vaihtaa tukisalasanan milloin tahansa.

Haluaisin vaihtaa henkilökohtaisen tukisalasanani. Miten teen sen?

 1. Kirjaudu sisään ja avaa omat tietosi.
 2. Voit syöttää uuden tukisalasanan helposti ilman vanhan tukisalasanan syöttämistä etukäteen (anna tukisalasana vaatimusten mukaisesti: vähintään 6 merkkiä, enintään 20 merkkiä, ei välilyöntejä)
 3. Uusi tukisalasana on annettava mahdollisten kirjoitusvirheiden vuoksi kaksi kertaa, ja sen jälkeen on käytettävä "Tallenna"-painiketta.    

Miten saan poistettua oman käyttäjätilini?

Käyttäjä ei voi poistaa itseään yritystilin sisältä. Yrityksen pääkäyttäjän on suoritettava poistaminen Mercedes Pro -portaalin käyttäjähallinnassa roskakorisymbolia napsauttamalla. Poistetulle käyttäjälle ilmoitetaan sähköpostitse.

1

Mercedes PRO connect, liitettävyys- ja ajokalustoratkaisu on ensin saatavana vain malleille Vito ja Sprinter.
Palveluissa ”Digitaalinen ajojen hallinta” ja ”Digitaalinen ajopäiväkirja” esiintyy toiminnallisia rajoituksia moottorin avaimettomalla käynnillä (MW1) varustetuissa autoissa.Avaimettoman käynnin kytkennän ollessa aktiivinen ajopäiväkirjaan kirjataan vain yksi ajo.

2

Mercedes PRO -adapteri on saatavilla malleihin Vito 639 alkaen 11/2010, Vito 447 alkaen 10/2014 ja Sprinter 906 alkaen 04/2006. Mercedes PRO -adapteria ei voi käyttää Mercedes-Benz-pakettiautoille, joihin on asennettu tehtaalla digitaalipalvelujen (JH3) kommunikaatiomoduuli (LTE).

3

Kommunikaatiomoduuli sisältyy malleihin Sprinter 907 ja 910 alkaen 06/2018.

4

Paikallisesta saatavuudesta riippuen.

5

Palvelujen tarjoaminen yhdessä integroidun kommunikaatiomoduulin kanssa riippuu matkapuhelinpalveluntarjoajan verkkokattavuudesta.

6

Uudessa Sprinter-mallissa Mercedes PRO connect voi olla tehdasasenteinen, kommunikaatiomoduulilla varustettu ajoneuvohallintatyökalu tai erillinen, jälkiasennettava, Mercedes PRO -adapterilla varustettu ajoneuvohallintatyökalu.

7

Mercedes PRO connect -sovellusta ja Mercedes PRO -adapterisovellusta ei saa käyttää ajon aikana. Muuten on olemassa vaara, että huomio kääntyy pois liikenteestä ja kuljettaja vaarantaa itsensä ja muut tielläliikkujat. On noudatettava myös sen maan lakisääteisiä määräyksiä, jossa kulloinkin oleskellaan.

8

Mercedes PRO on saatavilla valituissa eurooppalaisissa maissa ja 09/2018 alkaen USAssa. Lisätietoja saat omalta Mercedes-Benz-myyjältäsi.