• Mercedes PRO connect.

  Intelligensen összekapcsolja egymással a gépkocsikat és az embereket.

  Az automobil digitális és hálózatba kapcsolt jövője tovább fejlődik: a Mercedes PRO connect1 professzionális kapcsolattartási és flottamegoldásai összekapcsolják a vállalkozást gépkocsijaival és növelhetik a hatékonyságot és termelékenységet – a cégvezetésnél és a kontrollingnál éppúgy, mint a flottamenedzselés terén.

Mercedes PRO connect

Az Ön előnyei a Mercedes PRO connecttel.

Egy flottamenedzser ül egy monitor előtt. Az előtérben halványan látható a Járműmenedzsment-eszköz.

Flottája eredményességének javítása.

Könnyítse meg flottamenedzsere és gépkocsivezetői mindennapjait a Mercedes PRO connect alkalmazásával!

 • Egyszerűsített és optimalizált karbantartás-tervezés

  Egy egyszerű jelzőlámpás figyelmeztetés segítségével nem mulaszthatja el többé a karbantartásokat.

 • Átlátható gépkocsiállapot

  A bármikor lehívható, áttekinthető gépkocsiadatok segítenek a bevetéstervezésben.

 • A szükségtelen többletköltségek elkerülése

  Az esedékes karbantartások hatékonyan tervezhetők és a kiesések kockázata csökken.

Tökéletesen összekapcsolva

A Mercedes PRO connect három összetevője.

A Mercedes PRO connect három alkotórészből áll, melyek lehetővé teszik a kommunikációt a flottamenedzserek, gépkocsivezetők és gépkocsik között és mindenekelőtt: jelentősen megkönnyítik azt.

Gépkocsik számára

Mercedes PRO connect hardver: az interfész.

Az innovatív kapcsolattartási és flottamegoldás használatának alapját a gépkocsiba beépített hardver képezi. Mercedes-Benz transzporteréhez két lehetőség áll rendelkezésre: az utólagos és a gyári beszerelés.

A kommunikációs modul az új Sprinterben

Kommunikációs modul (LTE) a digitális szolgáltatásokhoz (JH3).

Egyes új Mercedes-Benz gépkocsik3 gyárilag rendelhetők a kommunikációs modullal (LTE). A kommunikációs modul (LTE)4 a beépített SIM-kártyával rendkívül gyorsan és megbízhatóan továbbítja az adatokat, és megteremti a Mercedes PRO connect5 szolgáltatások használatának műszaki előfeltételeit.

A Mercedes PRO Adapter

Mercedes PRO Adapter.

A Mercedes PRO Adapter egyes Mercedes-Benz Vans modellekbe2 utólagosan építhető be. A kompakt hardver-megoldás ezáltal lehetővé teszi a Mercedes PRO connect szolgáltatások használatát a már meglevő gépkocsijaiban is.

Adminisztrátorok & flottamenedzserek számára

Járműmenedzsment-eszköz: a központ6.

A flottamenedzser a Járműmenedzsment-eszköz segítségével széles körű áttekintést kap az egész flottáról. Igény szerint képes az Ön számára különösen fontos információkat pontosan kiszűrni.

Egy flottamenedzser ül az íróasztala előtt. A kép előterében látható a gépkocsik digitális tartózkodási helye.

Mindig szem előtt tarthatja a flottát.

A szállítások lényegesen hatékonyabban tervezhetők. A gépkocsik helyzete és a közlekedési helyzettel kapcsolatos információk szinte valós időben lehívhatók. Az automatikus területfelügyelet (Geofencing) és az érdekes pontok (POI-k) megadása, pl. fontos ügyfelek telephelye, jobb áttekintést biztosít a flottamenedzser számára.

Egy flottamenedzser ül az íróasztala előtt. A monitoron meg van nyitva a Járműmenedzsment-eszköz.

A legfontosabb gépkocsiadatok áttekinthetően összeállítva.

Aki ismeri gépkocsijai állapotát, jelentősen csökkentheti a kiesési időket. A rendszeresen megküldött gépkocsiállapot-adatoknak és az adatok áttekinthető összeállításának köszönhetően a flottamenedzser mindig mindent szem előtt tarthat.

Gépkocsivezetők számára

A Mercedes PRO alkalmazások: a közvetlen vonal.

A Mercedes PRO connect alkalmazás és a Mercedes PRO Adapter alkalmazás7 segítségével a gépkocsivezető7 értékes gépkocsi- és a megrendeléshez kapcsolódó információkat hívhat le. 

Okostelefonok a Mercedes PRO connect alkalmazással és a Mercedes PRO Adapter alkalmazással

Teljes körű tájékoztatás.

A Mercedes PRO connect és a Mercedes PRO Adapter alkalmazás7 felhasználójának szempontjából a kommunikáció okostelefonon keresztül történik. A Mercedes PRO connect alkalmazás és a Mercedes PRO Adapter alkalmazás7 lehetővé teszik az egyszerű kommunikációt a flottamenedzserrel. A gépkocsiadatokat a rendszer rendszeresen és automatizáltan megküldi a Járműmenedzsment-eszköznek, ill. a flottamenedzsernek, segítve ezáltal optimalizálni a tervezést a vállalkozásban.

Melyik Mercedes PRO connect megoldás illik Önhöz?

A vállalkozások változnak: vannak járműparkjában olyan gépkocsik, melyek egy innovatív kapcsolattartási és flottamegoldással hatékonyabbak lehetnének? Új gépkocsik beszerzését tervezi? A Mercedes PRO connect megfelelő ajánlatot kínál Önnek.

A kommunikációs modul az új Mercedes-Benz Sprinterben a Mercedes PRO connect alkalmazással

Gyárilag beépítve: a kommunikációs modul.

Az új Sprinter az első Mercedes-Benz transzporter, amely gyárilag a Mercedes PRO connect kapcsolattartási és flottamegoldással rendelhető 3. A fixen beépített kommunikációs modulnak köszönhetően a kezdetektől fogva optimálisan összekapcsolva.

 • Kapcsolattartási és flottamegoldások az új Sprinterhez gyárilag

 • Sokoldalú Mercedes PRO connect szolgáltatások – 8 vonzó többletérték-csomagban

 • A szolgáltatások folyamatos bővítése és továbbfejlesztése

 • Nagyobb hatékonyság az internetkapcsolatnak köszönhetően

A Mercedes PRO Adapter a Mercedes PRO Adapter alkalmazással

Utólag beépítve: a Mercedes PRO Adapter.

A Mercedes PRO Adapter a kompakt hardver, utólagos beépítéshez. Egyes Mercedes-Benz Vans modellekbe2 utólag beépíthető. Ezáltal az innovatív Mercedes PRO connect szolgáltatások a már meglévő gépkocsijaiban is használhatók.

 • Egyszerű utólagos beépítés kiválasztott Vito és Sprinter modelleknél2

 • 5 Mercedes PRO connect szolgáltatás a hatékony flottamenedzselés érdekében

 • Innovatív konnektivitás a már meglévő gépkocsijaiban

 • A Mercedes PRO Adapter egyszerű beépítése

Gépkocsija készen áll a Mercedes PRO connectre?

Hajtsa végre a gyorsellenőrzést és tudja meg, mely típusok kompatibilisek már a Mercedes PRO connecttel!

*

A típuscsaládok listája országonként eltérő lehet. Visszaimport vagy szürkeimport esetén a kompatibilitás szempontjából az eredeti célország a mérvadó.

A motor továbbüzemelés kapcsolással (MW1) rendelkező gépkocsik esetében egyes funkciók korlátozottak a „Digitális útvonal-menedzsment“ és „Digitális menetlevél“ szolgáltatásoknál. Aktív motor továbbüzemelés kapcsolás esetén csak egy utat ismer fel a szolgáltatás.

Kérdések és válaszok.

Általános kérdések a Mercedes PRO-ról

Mi a Mercedes PRO?

A Mercedes PRO a Mercedes-Benz Vans új márkája, a jelenlegi és a jövőbeni szolgáltatásokhoz, megoldásokhoz és digitális szolgáltatásokhoz az Ön mindennapi üzleti élete számára. Célunk: a digitális lehetőségek kihasználása vállalkozásának még hatékonyabbá tétele érdekében.

A Mercedes PRO valamennyi kapcsolódó szolgáltatásunkat egy webalapú platformon foglalja össze az Ön számára. Ez a www.mercedes.pro oldalon közvetlen hozzáférést tesz lehetővé mobilitási, finanszírozási, kapcsolattartási1 és flottamegoldásainkhoz1, valamint összekapcsolt ajánlatainkhoz, amelyek messze túlmutatnak a klasszikus transzportereken.

A legfontosabb előnyök első pillantásra:

 • Egy platform foglalja össze valamennyi kapcsolódó szolgáltatást és ajánlatot
 • Mivel fokozza a hatékonyságot, ezért Ön a leglényegesebb üzleti ügyekre koncentrálhat
 • Segít a költségmegtakarításban
   

Milyen előnyöket nyújt a Mercedes PRO?

A Mercedes PRO lehetővé teszi a Mercedes-Benz Vans valamennyi szolgáltatási és mobilitási ajánlatának zökkenőmentes és hatékony integrálását. Egy portálon összefoglaljuk Önnek valamennyi jelenlegi és jövőbeli szolgáltatásunkat transzporterével kapcsolatban - a mobil járműflotta-menedzsmenttől a karbantartáson át a testre szabott rendszermegoldásokig. Bejelentkezés után hozzáférhet a személyre szabott és Ön számára érdekes témakörökhöz - és természetesen a gépkocsijaihoz.

Mi a különbség a Mercedes me és a Mercedes PRO között?

A Mercedes me kizárólag magánügyfelek számára és azok igényeinek megfelelően készült. A Mercedes PRO összefoglaló márkát ezzel szemben kifejezetten a vállalati transzporter-ügyfelek számára, azok igényeinek és követelményeinek megfelelően fejlesztettük ki.

Ennek során mindenekelőtt a hatékonyság-növelés és a mindennapi munka segítése állt előtérben. A Mercedes PRO segít vállalkozását hatékonyabbá tenni. Ennek során Ön mindenkor mindent áttekinthetően, egy kézből kap meg, és így a lényegre koncentrálhat.

Mi a különbség az új Sprinter beépített megoldása és a Mercedes PRO Adapter között?

A Mercedes PRO Adapter, csakúgy mint az új Sprinterbe épített kommunikációs modul (LTE) - a digitális szolgáltatások integrált megoldása - egy gyűjtőmárkához: a Mercedes PRO-hoz tartoznak, és a Mercedes PRO connect kapcsolattartási és flottamegoldásait teszik lehetővé.

A Mercedes PRO Adapter öt Alapszolgáltatást tartalmaz, míg az új Sprinterhez (a digitális szolgáltatások kommunikációs moduljával (LTE) felszerelve) nyolc különböző, többletértéket nyújtó csomag áll rendelkezésre számos szolgáltatással.

Ezen kívül a Mercedes PRO Adapter a Vitóhoz (2010/11 óta gyártott 639-es és a 447-es modellcsalád), valamint a Sprinterhez (906-os modellcsalád) használatos, és egy  utólag felszerelhető Plug & Play megoldáson alapul (OBD II adapter). Ennek megrendelése Mercedes-Benz partnerén keresztül történik. A digitális szolgáltatások kommunikációs modulja (LTE) gyári megoldás, és a Sprinterbe (907/910-es modellcsalád) 2018/06 óta beépítésre kerül. A vezetékek előzetes beépítésének szükségessége miatt utólagos beszerelése nem lehetséges.

A kapcsolódás a Mercedes PRO Adapterhez az ügyfél okostelefonján (Bluetooth-on) keresztül lehetséges. A digitális szolgáltatások kommunikációs modulja (LTE) esetében egy beépített SIM-kártya található a gépkocsiban.

Hogyan regisztrálhatok a Mercedes PRO-ra?

Két lehetőség áll rendelkezésére, hogy regisztrálhasson a Mercedes PRO-ra:

 1. Saját maga regisztrál a Mercedes PRO Portal-on
 2. Mercedes-Benz partnere segítségét kéri.

Szükségem van-e internet-hozzáférésre az okostelefonomon a Mercedes PRO használatához?

Az új Sprinterhez (907/910-es modellcsalád) nincs szüksége internet-hozzáférésre okostelefonján, mivel a SIM-kártya be van építve a gépkocsiba. Így a Mercedes PRO connect okostelefon nélkül is használható. Ugyanakkor azok a szolgáltatások, amelyeket külön azért fejlesztettek ki, hogy megkönnyítsék a gépkocsivezetők munkáját a hétköznapokban, a Mercedes PRO connect alkalmazáshoz kapcsolódnak.

A Mercedes PRO Adapter esetén okostelefonja Bluetooth-kapcsolatán keresztül biztosított internet-hozzáférésre van szükség.

Mi a Mercedes PRO connect?

Az automobil digitális és hálózatba kapcsolt jövője tovább fejlődik: a Mercedes PRO connect professzionális kapcsolattartási és flottamegoldásai összekapcsolják a vállalkozást gépkocsijaival, és növelhetik a hatékonyságot és produktivitást – a cégvezetésnél és a kontrollingnál éppúgy, mint a flottamenedzselés terén. Az előnyök a kiesési idők előrelátó karbantartás-menedzsment általi minimalizálásától az üzemgazdasági elemzéshez áttekinthetően előkészített adatokig terjednek.

A Járműmenedzsment-eszközben a gépkocsik és a gépkocsivezetők2 áttekinthetően koordinálhatók, és hatékonyan alkalmazhatók. A gépkocsivezető2 számára a Mercedes PRO connect alkalmazás2 biztosítja az információcserét a flottamenedzserrel a Járműmenedzsment-eszközön keresztül, valamint értékes, gépkocsira vonatkozó információkat nyújt.

Milyen technikai megoldásokat ajánlunk a Mercedes PRO connect keretében?

A Mercedes PRO connect hálózati hardvermegoldásokat bocsát az ügyfelek rendelkezésére.

A Mercedes PRO Adapterrel rendelkezésre álló belépőszinttől egészen a digitális szolgáltatások számára beépített kommunikációs modullal működő professzionális megoldásig. További információkat talál a Mercedes PRO Adapterhez a következő címen: www.mercedes.pro/adapter

Az új Sprinter beépített gyári megoldásával alapvetően beilleszkedik a gépkocsi architektúrájába, ami számos kapcsolattartási szolgáltatás alapjául szolgál. Itt a Mercedes PRO kapcsolattartási és flottamegoldás  a digitális szolgáltatások kommunikációs moduljából, a flotta-diszpécser Járműmenedzsment-eszközéből, valamint a gépkocsivezetőt szolgáló Mercedes PRO connect alkalmazásból áll.  A professzionális kapcsolattartási és flottamegoldás megkönnyíti a gépjárműflotta-irányítók és a gépkocsivezetők kommunikációját, és hozzájárul mindennapi munkájuk során a hatékonyság és a produktivitás növeléséhez. Megfelelő időben további Mercedes PRO connect megoldások is bekerülnek majd a portfólióba.

Hol vásárolhatom meg a szolgáltatásokat?

A kommunikációs modul digitális szolgáltatásait különböző többletértéket nyújtó csomagokban vásárolhatja meg a Mercedes PRO Portal/Mercedes PRO webáruházban. A Mercedes PRO Adaptert Mercedes-Benz partnerénél kaphatja meg.
További részleteket talál az adapter telepítésével kapcsolatban weboldalunkon, vagy lépjen kapcsolatba Mercedes-Benz partnerével.

Minden szolgáltatásra külön kell regisztrálnom?

A Mercedes PRO-ra történő egyszeri regisztrációval a vásárlást követően minden rendelkezésre álló szolgáltatáshoz hozzáférést kap.

Meg lehet vásárolni a szolgáltatásokat egyenként is?

Ön mint Ügyfél különböző szolgáltatásokat nyújtó többletértékű csomagokat vásárolhat meg, amelyek mind külön előnyt nyújtanak Önnek - pl. a navigációt vagy a vezetési stílus elemzését. A szolgáltatás csomagban történő megvásárlása árelőnyt is kínál az Ön számára.

A Mercedes PRO Adapter esetében az 5 szolgáltatást magába foglaló csomag közvetlenül összekapcsolódik a hardverrel.

Hogyan aktiválhatom a Mercedes PRO szolgáltatásokat?

A Mercedes PRO szolgáltatások aktiválásához a következő lépéseket kell elvégezni:

 1. Önnek már előzőleg létre kell hoznia a gépkocsit a fiókjában.
 2. Meg kell vásárolnia a szolgáltatásokat a Mercedes PRO Portal-on/a Mercedes PRO webáruházban.
 3. A szolgáltatások egy bizonyos gépkocsihoz rendelhetők hozzá.
 4. Ha megtörtént a szolgáltatások hozzárendelése, akkor azok automatikusan aktiválódnak.

Hogyan deaktiválhatom a Mercedes PRO szolgáltatásokat?

A szolgáltatások deaktiválásához négy lépést kell elvégeznie:

 1. Nyissa ki a Termékáttekintést a Mercedes PRO Portal-on.
 2. Válassza ki a gépkocsit
 3. Válassza ki a szolgáltatást
 4. Deaktiválja a szolgáltatást.

Melyek a Mercedes PRO connect használatának műszaki előfeltételei?

Az új Sprinter a 2018-as gyártási évtől kezdve (907/910-es modellcsalád) a fedélzeti digitális szolgáltatások kommunikációs moduljának (LTE) alkalmazásával szériakivitelben rendelkezik a szükséges hardverrel. Ez alól kivételt képeznek a „Crew“ és a „Worker“ belépőmodellek, mert ezekhez a kommunikációs modul extrafelszereltségként választható.

Ez a gépkocsi architektúrájába történő beépítésével számos kapcsolattartási szolgáltatás alapjául szolgál.

Használhatom a Mercedes PRO connectet más Mercedes-gépkocsikhoz is?

A gyárilag beépített megoldás először csak a Sprinterhez (907/910-es modellcsalád) kapható. A célunk azonban az, hogy szolgáltatásainkat a jövőben természetesen más modellekhez is nyújtsuk. A régebbi Mercedes-Benz transzporterekhez már most is kínálunk utólag beszerelhető megoldást - a Mercedes PRO Adaptert. További információkat talál a következő www.mercedes.pro/connect.

Más márkájú gépkocsik is integrálhatók a Mercedes PRO connectbe?

Első lépésként a Mercedes-Benz modellekre koncentrálunk.

Már van Mercedes me fiókom. Használhatom bejelentkezési adataimat a Mercedes PRO-hoz is?

Igen, Mercedes me bejelentkezési adataival bejelentkezhet a Mercedes PRO-ba is, azonban létre kell hoznia egy Mercedes PRO fiókot is. A Mercedes me jogi okokból nem továbbítja az Ön adatait.

Továbbítja a Daimler személyes adataimat vagy vállalatom adatait más vállalatokhoz?

A felhasználó és a vállalat adatait csak akkor továbbítjuk más vállalatokhoz, ha erre az Ügyfél által megrendelt szolgáltatások végrehajtásához van szükség. A Daimler nem továbbít személyes adatokat kereskedelmi célokból az Ügyfél kifejezett beleegyezése nélkül.

Miért kell megadnom egy személyes support-jelszót?

Szükség esetén a Mercedes-Benz partner vagy az ügyféltámogatás (support) hotline egyik munkatársa az Ön nevében hozzáférhet vállalati fiókjához, miután Ön beírta személyes support-jelszavát. Ez csak a felhasználók számára látható.

Ennek célja, hogy megakadályozza az illetéktelen hozzáférést vállalati fiókjához. Ha Önnek olyan segítségre van szüksége a Mercedes PRO Portal-on, amely azt igényli, hogy egy Mercedes-Benz partner vagy az ügyféltámogatás hozzáférjen a fiókjához, akkor felszólítás esetén adja meg support-jelszavát. A support-jelszót bármikor megváltoztathatja.

Meg szeretném változtatni személyes support-jelszavamat. Hogy tehetem ezt meg?

 1. Jelentkezzen be, és nyissa meg a személyes adatait.
 2. Egyszerűen megadhatja az új support-jelszót, anélkül, hogy előzőleg megadta volna a régi support-jelszót (A megadott követelményeknek megfelelő support-jelszót adjon meg: legalább 6 karakter, maximum 20 karakter, szóköz nélkül)
 3. Az új support-jelszót a lehetséges elírások kiküszöbölése érdekében kétszer kell beírnia, majd a "Mentés" gomb segítségével el kell mentenie.

Hogyan törölhetem személyes felhasználói fiókomat?

A felhasználóknak nincs arra lehetőségük, hogy saját magukat töröljék egy vállalati fiókon belül. A törlést a Mercedes PRO Portal-on a Felhasználókezelés részben egy céges rendszergazdának kell elvégeznie a "Kuka" szimbólumra kattintva. A törölt felhasználó erről e-mailben értesítést kap.

1

A Mercedes PRO connect kapcsolattartási és flottamegoldás először a Vitóhoz és a Sprinterhez áll rendelkezésre.
A motor továbbüzemelés kapcsolással (MW1) rendelkező gépkocsik esetében egyes funkciók korlátozottak a „Digitális útvonal-menedzsment“ és „Digitális menetlevél“ szolgáltatásoknál. Aktív motor továbbüzemelés kapcsolás esetén csak egy utat ismer fel a szolgáltatás.

2

A Mercedes PRO Adapter a Vito 639-hez 2010/11-től, a Vito 447-hez 2014/10-től és a Sprinter 906-hoz 2006/04-től áll rendelkezésre. A gyárilag a digitális szolgáltatások (JH3) a kommunikációs moduljával (LTE) rendelhető Mercedes-Benz transzportereknél a Mercedes PRO Adapter nem alkalmazható.

3

A kommunikációs modul a Sprinter 907-ben és 910-ben 2018/06-tól rendelhető.

4

A regionális rendelkezésre állástól függően.

5

A szolgáltatások nyújtása az integrált kommunikációs modullal kapcsolatban függ a mobilszolgáltató hálózati lefedettségétől.

6

A Mercedes PRO connect indulásakor az új Sprinterben rendelkezésre áll egy Járműmenedzsment-eszköz a kommunikációs modullal való gyári megoldás esetén, valamint egy külön Járműmenedzsment-eszköz, a Mercedes PRO Adapterrel való utólagosan beépíthető megoldás esetén.

7

A Mercedes PRO connect alkalmazást és a Mercedes PRO Adapter alkalmazást nem szabad menet közben kezelni. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy ez elvonja a figyelmét a közlekedés eseményeiről, és önmagát vagy másokat ezáltal veszélyeztethet. Kérjük, vegye figyelembe annak az országnak a törvényes rendelkezéseit is, amelyben éppen tartózkodik!

8

A Mercedes PRO egyes európai országokban és 2018/09-től az USA-ban áll rendelkezésre. További információk Mercedes-Benz márkakereskedőjénél.