• De Mercedes PRO adapter:
  De oplossing voor montage achteraf.

  De Mercedes PRO adapter is de compacte hardware-oplossing voor de montage achteraf. Hij kan eenvoudig naderhand in de geselecteerde Mercedes-Benz Vans modellen1 ingezet worden, die nog niet af fabriek op connectiviteit zijn ingericht. Hij verleent u en uw actuele voertuigen de toegang tot de innovatieve wereld van connectiviteit van Mercedes PRO connect.

  De Mercedes-Benz Vito en Sprinter voor zeshoekige vakjes
Voordelen van de netwerkstructuur

Uw voordelen met Mercedes PRO adapter.

Een wagenparkbeheerder zit voor een monitor. Op de voorgrond is de voertuigmanagementtool licht aangeduid.

Verhoog de efficiëntie van uw wagenpark met Mercedes PRO connect.

Mercedes PRO connect biedt u door de montage achteraf van de Mercedes PRO adapter een hoge mate aan transparantie, controle en support. De communicatie tussen wagenparkbeheerder, bestuurder en voertuig maakt het u nu bijzonder makkelijk uw onderneming aanzienlijk efficiënter leiding te geven.

 • Innovatieve connectiviteit in de voertuigen van uw actuele wagenpark

  Voor geselecteerde Vito en Sprinter modellen1.

 • In totaal 5 Mercedes PRO connect services

  Voor een efficiënt wagenparkbeheer.

 • Eenvoudige montage achteraf

  Met de Mercedes PRO adapter.

Onze aanbieding

De vijf Mercedes PRO connect-services.

  Zeshoekig vakje bevat icon voor de service Voertuigstatus

  Voertuigstatus

  Overzicht van de voertuigtoestand en inzet van het wagenpark door voertuiggegevens te verzenden, verwerken en analyseren.

  Zeshoekig vakje bevat icon voor de service Voertuiglogistiek

  Voertuiglogistiek

  Voertuiglocaties doorgeven en geofences instellen, zodat de wagenparkbeheerder wordt geïnformeerd wanneer een voertuig een afgebakend gebied in- of uitrijdt. Informatie over de verkeerssituatie.

  Zeshoekig vakje bevat icon voor de service Wagenparkcommunicatie

  Wagenparkcommunicatie

  Berichten, adressen en telefoonnummers uitwisselen tussen de voertuigmanagement-tool en de Mercedes PRO Adapter-app2 van de bestuurder.

  Zeshoekig vakje bevat icon voor de service Onderhoudsmanagement

  Onderhoudsmanagement

  Informatie over uit te voeren onderhoud en passende offertes van het Mercedes-Benz Van Partner.

  Zeshoekig vakje bevat icon voor de service Digitaal rittenboek

  Digitaal rittenboek

  Dankzij een digitale lijst van de gemaakte ritten kan gemakkelijk onderscheid worden gemaakt tussen zakelijke ritten en privéritten. Bovendien is de rittenlijst handig voor de belastingaangifte.

Optimaal verbonden

De drie bestanddelen van Mercedes PRO connect.

De naderhand opgebouwde versie van Mercedes PRO connect bestaat uit drie bestanddelen die de communicatie tussen wagenparkbeheerders, bestuurders en voertuigen mogelijk maken en vooral: vergemakkelijken. 

Voor voertuigen

De interface.

De Mercedes PRO Adapter zorgt voor transparantie in het wagenparkbeheer.
De Mercedes PRO adapter

Ga van start in de wereld van connectiviteit.

De Mercedes PRO Adapter is onze eerste compacte hardwareoplossing die voertuigen voorbereid op het gebruik van Mercedes PRO connect-services en dus ook op de innovatieve wereld van connectiviteit.

De adapter wordt in de diagnoseaansluiting (de OBD2-bus) in het voertuig aangebracht. Deze levert waardevolle voertuiggegevens op, die eenvoudig kunnen worden overgedragen, verwerkt en geanalyseerd. Als communicatiebrug tussen de voertuigmanagement-tool en de Mercedes PRO Adapter-app2 verleent de Mercedes PRO Adapter toegang tot de vele voordelen van Mercedes PRO connect. Op die manier creëert de Mercedes PRO Adapter een win-winsituatie voor de wagenparkbeheerder en de bestuurder. Want hoe beter je verbonden en geïnformeerd bent, hoe efficiënter en makkelijker het dagelijks werk verloopt.

Voor admins & wagenparkbeheerders

De 'centrale'.

De wagenparkbeheerder krijgt via de voertuigmanagement-tool een uitgebreid overzicht van zijn volledige wagenpark. Zo nodig kan hij de informatie eruit filteren die voor hem belangrijk is.

Eine Flottenmanagerin sitzt frontal vor dem Schreibtisch. Im Vordergrund des Bildes sind digital Standorte der Fahrzeuge eingeblendet.

Steeds een overzicht van het wagenpark.

Ritten aanzienlijk efficiënter plannen. De positie van de voertuigen en de informatie over de verkeerssituatie kunnen praktisch in realtime worden opgeroepen. Ook de automatische bewaking van gebieden (geofencing) en het instellen van adressen, bijvoorbeeld locaties van belangrijke klanten, verbeteren het overzicht voor de wagenparkbeheerder.

Een wagenparkbeheerder zit voor haar bureau. Op haar monitor is de voertuigmanagementtool geopend.

De belangrijkste voertuiggegevens overzichtelijk verwerkt.

Wie de staat van zijn voertuigen kent, kan stilstandtijden aanzienlijk beperken. Op basis van regelmatig verstuurde gegevens over de staat van de voertuigen en een overzichtelijke weergave van de gegevens heeft de wagenparkbeheerder altijd alles onder controle.

Voor bestuurders

Direct contact met de bestuurder.

Via de Mercedes PRO Adapter-app2 kan de bestuurder waardevolle informatie over het voertuig en de uit te voeren opdrachten oproepen. Voertuiggegevens worden regelmatig en geautomatiseerd aan de voertuigmanagement-tool en de wagenparkbeheerder doorgegeven en dragen ertoe bij de planning te optimaliseren.

Smartphone-screen toont de functie Rittenlijst in de Mercedes PRO adapter app

Minder administratie, meer overzicht.

Het digitaal rittenboek is een comfortabel alternatief voor rittenboeken op papier. Zo kunnen de bestuurders zich concentreren op hun belangrijkste taken. De Mercedes PRO Adapter-app documenteert alle ritten en maakt het ook mogelijk om deze gegevens eenvoudig te exporteren. De privacy van de bestuurders wordt beschermd door het aanvinken van ritten als 'privé'.

Smartphone-screen toont de functie Wagenparkcommunicatie in de Mercedes PRO adapter app

Altijd goed geïnformeerd.

Dankzij de wagenparkcommunicatie kan de bestuurder centraal via de voertuigmanagement-tool veilig en efficiënt informatie ontvangen. Zo krijgt de bestuurder berichten, adressen en telefoonnummers betrouwbaar via de app op zijn smartphone. 2

Preview

Alles in één oogopslag: De Mercedes PRO connect bestanddelen.

De voertuigmanagement-tool

Mercedes PRO Adapter App

Stap voor stap

Uw weg naar een verbonden wagenpark.

Mercedes-Benz Vito en Sprinter staan achter elkaar

Zo start u Mercedes PRO connect met de Mercedes PRO adapter.

U wilt de Mercedes PRO adapter naderhand integreren in de Mercedes-Benz Vans voertuigen in uw bestand? Praktische handleidingen, vragen en antwoorden alsmede alle details bij voorwaarden en technische eisen rondom de inrichting en de omgang met Mercedes PRO connect vindt u hier  - compact en overzichtelijk. 

Support.

mproconnect.nld@cac.mercedes-benz.com 00 800 3 7 77 77 77*
*Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

1

De Mercedes PRO adapter is voor de Vito 639 vanaf 11/2010, voor de Vito 447 vanaf 10/2014 en voor de Sprinter 906 vanaf 04/2006 beschikbaar. Voor Mercedes-Benz bestelwagens die af fabriek met de communicatiemodule (LTE) voor digitale services (JH3) verkrijgbaar zijn, kan de Mercedes PRO adapter niet worden gebruikt.br> Bij voertuigen met de uitrusting Motorloopregeling (MW1) zijn er functionele beperkingen bij de service 'Digitaal rittenmanagement' en 'Digitaal rittenboek'. Als de motorloopregeling actief is, wordt er slechts één rit herkend.

2

De Mercedes PRO Adapter-app mag niet tijdens het rijden worden bediend. Houd rekening met de in uw land geldende wettelijke voorschriften met betrekking tot het gebruik van een smartphone tijdens het rijden.