• Mercedes PRO connect.

  Voor het intelligent verbinden van voertuigen en personen.

  De digitale toekomst van de automobiel is in een stroomversnelling geraakt. De professionele connectiviteits- en wagenparkoplossingen van Mercedes PRO connect1 verbinden uw onderneming met uw voertuigen, zodat de efficiëntie en productiviteit kunnen worden verhoogd – in de bedrijfsvoering, bij de controle en bij het fleetmanagement.  

Mercedes PRO connect

Uw voordelen met Mercedes PRO connect.

Een wagenparkbeheerder zit voor een monitor. Op de voorgrond is de voertuigmanagementtool licht aangeduid.

Boost de efficiëntie in uw wagenpark.

Vergemakkelijk het dagelijks werk van uw wagenparkbeheerder en bestuurder(s) met Mercedes PRO connect.

 • Eenvoudigere en geoptimaliseerde onderhoudsplanning

  Met behulp van een eenvoudig stoplichtmodel kan uit te voeren onderhoud niet meer worden vergeten.

 • Transparante voertuigstatus

  Op elk gewenst moment inzicht in de conditie van alle voertuigen in het wagenpark.

 • Geen onnodige meerkosten

  Uit te voeren onderhoud wordt efficiënt gepland en het uitvalrisico gereduceerd.

Perfect verbonden

De drie bestanddelen van Mercedes PRO connect.

Mercedes PRO connect bestaat uit drie bestanddelen die de communicatie tussen wagenparkbeheerders, bestuurders en voertuigen mogelijk maken en vooral: aanzienlijk vergemakkelijken.

Voor voertuigen

Mercedes PRO connect hardware: De interface.

De basis voor het gebruik van de innovatieve connectiviteits- en wagenparkoplossingen is de in het voertuig geïnstalleerde hardware. Hier zijn er twee mogelijkheden voor uw Mercedes-Benz bestelwagen: De montage achteraf en de inbouw af fabriek.

De communicatiemodule geïntroduceerd in de nieuwe Sprinter

Communicatiemodule (LTE) voor digitale services (JH3).

Geselecteerde nieuwe Mercedes-Benz voertuigen3 zijn af fabriek met de communicatiemodule (LTE) verkrijgbaar. De communicatiemodule (LTE)4 brengt gegevens met vast geïntegreerde SIM-kaart bijzonder snel en betrouwbaar over en schept de technische voorwaarde voor het gebruik van de services van Mercedes PRO connect5.

De Mercedes PRO adapter

Mercedes PRO Adapter.

De Mercedes PRO adapter kan naderhand in geselecteerde Mercedes-Benz Vans modellen2 worden ingezet. De compacte hardware-oplossing maakt het gebruik van de Mercedes PRO connect services hiermee ook in het actuele voertuigbestand mogelijk.

Voor admins & wagenparkbeheerders

Het voertuigmanagementtool: De centrale6.

De wagenparkbeheerder krijgt via de voertuigmanagement-tool een uitgebreid overzicht van zijn volledige wagenpark. Zo nodig kan hij de informatie eruit filteren die voor hem belangrijk is.

Een wagenparkbeheerder zit direct voor haar bureau. Op de voorgrond van de afbeelding zijn digitaal de locaties van de voertuigen weergegeven.

Steeds een overzicht van het wagenpark.

Ritten aanzienlijk efficiënter plannen. De positie van de voertuigen en de informatie over de verkeerssituatie kunnen praktisch in realtime worden opgeroepen. Ook de automatische bewaking van gebieden (geofencing) en het instellen van adressen, bijvoorbeeld locaties van belangrijke klanten, verbeteren het overzicht voor de wagenparkbeheerder.

Een wagenparkbeheerder zit voor haar bureau. Op haar monitor is de voertuigmanagementtool geopend.

De belangrijkste voertuiggegevens overzichtelijk verwerkt.

Wie de staat van zijn voertuigen kent, kan stilstandtijden aanzienlijk beperken. Op basis van regelmatig verstuurde gegevens over de staat van de voertuigen en een overzichtelijke weergave van de gegevens heeft de wagenparkbeheerder altijd alles onder controle.

Voor bestuurders

De Mercedes PRO apps: De directe verbinding.

Via de Mercedes PRO connect app en de Mercedes PRO adapter app7 kan de bestuurder7 waardevolle informatie over voertuig en de opdracht oproepen. 

Smartphones met de Mercedes PRO connect app en de Mercedes PRO adapter app

Rondom goed geïnformeerd.

Vanuit het standpunt van de gebruiker van de Mercedes PRO connect app en de Mercedes PRO adapter app7 verloopt de communicatie via smartphone. Daarbij maken de Mercedes PRO connect app en de Mercedes PRO adapter app7 een eenvoudige communicatie met de wagenparkbeheerder mogelijk. Voertuiggegevens worden regelmatig en geautomatiseerd aan de voertuigmanagementtool en de wagenparkbeheerder doorgegeven en helpen de planning in de onderneming te optimaliseren.

Welke Mercedes PRO connect oplossing past bij u?

Ondernemingen veranderen: Heeft uw wagenpark voertuigen die met een innovatieve connectiviteits- en wagenparkoplossing efficiënter zouden kunnen zijn? Zijn voertuigen aan vervanging toe? Mercedes PRO connect heeft het passende aanbod voor u.

De communicatiemodule aangeduid in de nieuwe Sprinter samen met Mercedes PRO connect app

Ingebouwd af fabriek: De communicatiemodule.

De nieuwe Sprinter is de eerste Mercedes-Benz bestelwagen die af fabriek met de connectiviteits- en wagenparkoplossingen van Mercedes PRO connect verkrijgbaar is3. Dankzij de vast ingebouwde communicatiemodule is hij van begin af aan optimaal verbonden.

 • Connectiviteits- en wagenparkoplossingen af fabriek voor de nieuwe Sprinter

 • Veelvuldige Mercedes PRO connect services – gebundeld in 8 attractieve pakketten

 • Continue uitbreiding en verbetering van de services

 • Meer efficiëntie door internetverbinding

De Mercedes PRO adapter met Mercedes PRO adapter app

Naderhand ingebouwd: De Mercedes PRO adapter.

De Mercedes PRO adapter is de compacte hardware voor de montage achteraf. Hij kan naderhand in geselecteerde Mercedes-Benz vans modellen2 ingebouwd worden. Zo worden de innovatieve Mercedes PRO connect services ook in uw actuele voertuigen gebruikt.

 • Eenvoudige montage achteraf voor geselecteerde Vito en Sprinter modellen2

 • Alles bij elkaar 5 Mercedes PRO connect services voor een efficiënt fleetmanagementsysteem

 • Innovatieve connectiviteit in de voertuigen van uw actuele wagenpark

 • Eenvoudige installatie van de Mercedes PRO adapter

Is uw voertuig klaar voor Mercedes PRO connect?

Doe de snel-check en kom te weten welke modellen reeds met Mercedes PRO connect compatibel zijn.

*

De lijst met modelseries kan steeds naargelang land afwijken. Bij het herimporten of grijze import is het oorspronkelijke doelland voor de compatibiliteit relevant.

Bij voertuigen met de uitrusting Motorloopregeling (MW1) zijn er functionele beperkingen bij de service 'Digitaal rittenmanagement' en 'Digitaal rittenboek'. Als de motorloopregeling actief is, wordt er slechts één rit herkend.

Vragen en antwoorden.

Algemene vragen over Mercedes PRO

Wat is Mercedes PRO?

Mercedes PRO is het nieuwe merk van Mercedes-Benz Vans voor de huidige en toekomstige dienstverlening, oplossingen en digitale services in uw dagelijkse bedrijfsvoering. Ons doel: digitale technologie inschakelen om uw bedrijfsvoering nog efficiënter te maken.

Mercedes PRO bundelt alle services die voor u belangrijk zijn op een webgebaseerd platform. Onder www.mercedes.pro krijgt u directe toegang tot mobiliteits-, financierings-, connectiviteits- 1 en wagenparkoplossingen 1 alsook gekoppelde aanbiedingen die verder gaan dan de klassieke bestelwagen.

De belangrijkste voordelen in één oogopslag:

 • Eén platform met alle relevante services en aanbiedingen
 • Verhoogt de efficiëntie zodat u zich op uw kernactiviteiten kunt concentreren
 • Helpt kosten te besparen
   

Welke voordelen biedt Mercedes PRO?

Met Mercedes PRO kunnen alle service- en mobiliteitsaanbiedingen van Mercedes‑Benz Vans naadloos en efficiënt worden geïntegreerd. Via een portal bundelen wij voor u  alle huidige en toekomstige services rondom uw bestelwagen – van mobiel wagenparkbeheer en onderhoud tot op maat gemaakte systeemoplossingen. Na de aanmelding hebt u toegang tot gepersonaliseerde en voor u relevante thema's. En natuurlijk ook tot uw voertuigen.

Wat is het verschil tussen Mercedes me en Mercedes PRO?

Mercedes me is uitsluitend bestemd voor particuliere klanten en hun eisen. Het overkoepelende merk Mercedes PRO daarentegen is speciaal ontwikkeld voor commerciële Van-klanten en hun behoeften en eisen.

Hierbij staan vooral verhoogde efficiëntie en ondersteuning bij de dagelijkse werkzaamheden centraal. Met Mercedes PRO kunt u uw bedrijfsvoering efficiënter vormgeven. Daarbij ontvangt u alles transparant uit één partner en kunt u zich op het belangrijkste concentreren.

Wat zijn de verschillen tussen de geïntegreerde oplossing in de nieuwe Sprinter en de Mercedes PRO Adapter?

Zowel de Mercedes PRO Adapter als de geïntegreerde oplossing in de nieuwe Sprinter met de communicatiemodule (LTE) voor digitale services behoren tot hetzelfde overkoepelende merk: Mercedes PRO en LTE maken hier de connectiviteits- en wagenparkoplossing Mercedes PRO connect mogelijk.

De Mercedes PRO Adapter bevat vijf standaard services, terwijl met de nieuwe Sprinter (met communicatiemodule (LTE) voor digitale services) acht verschillende meerwaardepakketten met een groot aantal services beschikbaar zijn.

De Mercedes PRO Adapter wordt bovendien voor de Vito (modelserie 639 sinds 11/2010 en 447) en de Sprinter (modellenserie 906) gebruikt en is gebaseerd op achteraf te installeren Plug & Play-oplossing (OBD II- adapter). De bestelling loopt via uw Mercedes-Benz partner. De communicatiemodule (LTE) voor digitale services is een fabrieksoplossing en in de Sprinter (modelserie 907/910) vanaf 06/2018 standaard ingebouwd. De inbouw achteraf is mogelijk dankzij de voorbereide bedrading.

De connectivity in de Mercedes PRO Adapter wordt mogelijk gemaakt via een smartphone van de klant (bluetooth). Bij de communicatiemodule (LTE) voor digitale services bevindt zich een standaard geïnstalleerde SIM-kaart in het voertuig.

Hoe kan ik mij voor Mercedes PRO registreren?

U hebt twee verschillende mogelijkheden voor de registratie van Mercedes PRO:

 1. Zelfregistratie via de Mercedes PRO Portal
 2. Neem contact op met uw Mercedes-Benz partner

Heb ik een internettoegang via een smartphone nodig om Mercedes PRO te gebruiken?

Met een nieuwe Sprinter (modelserie 907/910) hebt u geen internettoegang via smartphone nodig, omdat de SIM-kaart standaard is geïntegreerd in het voertuig. Zo is het mogelijk Mercedes PRO connect ook zonder een smartphone te gebruiken. De services die speciaal zijn ontwikkeld om de bestuurder te helpen bij zijn dagelijkse werkzaamheden, zijn echter verbonden met de Mercedes PRO connect-app.

Met de Mercedes PRO Adapter is een internettoegang via de bluetoothverbinding van uw smartphone vereist.

Wat is Mercedes PRO connect?

De digitale en gekoppelde toekomst van auto's is in een stroomversnelling geraakt. Door de professionele connectiviteits- en wagenparkoplossingen van Mercedes PRO connect zijn bedrijven met hun voertuigen verbonden en kunnen de efficiëntie en productiviteit worden verhoogd – in de bedrijfsvoering, de controlling en het wagenparkmanagement. De voordelen lopen uiteen van minimale uitvaltijden door anticiperend onderhoudsmanagement tot overzichtelijk opgestelde gegevens voor bedrijfseconomische analyses.

In de voertuigmanagement-tool kunnen de voertuigen en bestuurders2 overzichtelijk gecoördineerd en efficiënt ingezet worden. Voor de bestuurder2 is er de Mercedes PRO connect-app1 om via de voertuigmanagement-tool gegevens uit te wisselen met de wagenparkbeheerder en om waardevolle informatie te krijgen over het voertuig.

Welke technische oplossingen worden in het kader van Mercedes PRO connect aangeboden?

Mercedes PRO connect stelt de klanten hardwareoplossingen voor het netwerksysteem ter beschikking.

Van een instapoplossing met de Mercedes PRO Adapter tot en met de professionele oplossing met de geïntegreerde communicatiemodule voor digitale services. Meer informatie over de Mercedes RPO Adapter vindt u onder: www.mercedes.pro/adapter

De nieuwe Sprinter biedt met de geïntegreerde fabrieksoplossing uitgebreide integratie in de voertuigarchitectuur die de grondslag vormt voor een groot aantal connectivity services. De connectiviteits- en wagenparkoplossing Mercedes PRO connect bestaat hier uit de communicatiemodule voor digitale services, de voertuigmanagement-tool voor de wagenparkchef en de Mercedes PRO connect-app voor de bestuurder.  De professionele connectiviteit- en wagenparkoplossing vergemakkelijkt de communicatie voor wagenparkbeheerders en bestuurders en draagt bij aan de verhoging van de efficiëntie en productiviteit in uw dagelijkse bedrijfsvoering. Meer Mercedes PRO connect-oplossingen worden te zijner tijd in het portfolio opgenomen.

Waar kan ik de services kopen?

U kunt de digitale services van de communicatiemodule in verschillende meerwaardepakketten via de Mercedes PRO Portal/Mercedes PRO Store aanschaffen. De Mercedes PRO Adapter is verkrijgbaar bij uw Mercedes-Benz partner.
Meer informatie over de installatie van de adapter vindt u op onze webpagina of neem contact op met uw Mercedes-Benz partner.

Moet ik me voor elke service apart registreren?

Door de eenmalige registratie voor Mercedes PRO ontvangt u na de desbetreffende aankoop toegang tot alle beschikbare services.

Is het mogelijk services afzonderlijk te kopen?

Als klant kunt u voor de nieuwe Sprinter meerwaardepakketten met verschillende services kopen, die u een bijzonder voordeel bieden - bijv. navigatie of rijstijlanalyse. De aanschaf van de service in het pakket levert u ook een prijsvoordeel op.

Bij Mercedes PRO Adapter is een pakket van vijf services direct met de hardware verbonden.

Hoe kan ik de Mercedes PRO-services activeren?

Om de Mercedes PRO-services te activeren moeten de volgende stappen worden uitgevoerd:

 1. Het voertuig moet reeds in uw account zijn aangemaakt
 2. U moet de services in de Mercedes PRO Portal/Mercedes PRO Store aanschaffen
 3. Services kunnen aan een bepaald voertuig worden toegewezen
 4. Als de services zijn toegewezen, worden deze automatisch geactiveerd

Hoe kan ik de Mercedes PRO-services deactiveren?

Om services te deactiveren, moeten vier stappen worden uitgevoerd:

 1. Open het productoverzicht in de Mercedes PRO Portal
 2. Voertuig selecteren
 3. Selecteer de service
 4. Deactiveer de service

Wat zijn de technische voorwaarden voor het gebruik van Mercedes PRO connect?

De nieuwe Sprinter vanaf het productiejaar 2018 (modelserie 907/910) heeft de vereiste hardware in Europa en de VS standaard via de geïntegreerde communicatiemodule (LTE) voor digitale services aan boord. Een uitzondering vormen de instapmodellen 'Crew' en 'Worker' – hierbij kan de communicatiemodule als optie worden geselecteerd.

Door de uitgebreide integratie in de voertuigarchitectuur vormt dit een grondslag voor een groot aantal connectiviteitsservices.

Kan ik Mercedes PRO connect voor andere Mercedes-modellen gebruiken?

De geïntegreerde oplossing is bij levering vooralsnog alleen beschikbaar bij de Sprinter (modelserie 907/910). Wij streven er echter naar om onze services in de toekomst ook bij andere modellen aan te bieden. Voor oudere Mercedes-Benz Vans bieden wij nu al een achteraf in te bouwen oplossing aan - de Mercedes PRO Adapter. Meer informatie vindt u onder www.mercedes.pro/connect.

Kan ik voertuigen van andere merken in Mercedes PRO connect integreren?

In de eerste stap concentreren wij ons op de Mercedes-Benz modellen.

In heb reeds een Mercedes me-account. Kan ik de logingegevens ook voor Mercedes PRO gebruiken?

Ja, u kunt zich met uw Mercedes me logingegevens bij Mercedes PRO aanmelden. Desalniettemin moet u een Mercedes PRO account aanmaken. Uw gegevens van Mercedes me worden van rechtswege niet doorgegeven.

Worden mijn persoonlijke gegevens of gegevens van mijn onderneming door Daimler aan andere ondernemingen doorgegeven?

De gegevens van de gebruiker en de onderneming worden alleen aan andere ondernemingen doorgegeven wanneer dit voor de uitvoering van de door de klant bestelde services is vereist. Daimler zal zonder uitdrukkelijke toestemming van de klant geen persoonsgegevens voor commerciële doeleinden doorgeven.

Waarom moet ik een persoonlijk support-wachtwoord invoeren?

Indien nodig, kan een medewerker van de Mercedes-Benz partner of de klantenservice met uw naam toegang krijgen tot uw bedrijfsaccount, nadat u het persoonlijke support-wachtwoord hebt ingevoerd. Dit is alleen voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Dit moet verhinderen dat onbevoegden toegang hebben tot uw bedrijfsaccount. Mocht u hulp nodig hebben in de Mercedes PRO Portal waarvoor toegang tot uw account door een Mercedes-Benz partner of de klantenservice vereist is, geef dan uw support-wachtwoord door wanneer u daarom gevraagd wordt. U kunt het support-wachtwoord te allen tijde wijzigen.

Ik wil mijn persoonlijk support-wachtwoord wijzigen. Hoe moet ik dat doen?

 1. Meld u aan en open uw persoonlijke gegevens.
 2. U kunt eenvoudig een nieuw support-wachtwoord invoeren zonder eerst het oude support-wachtwoord in te voeren (voer het support-wachtwoord in conform de specificatie: minstens 6 tekens, maximaal 20 tekens, geen spaties)
 3. U moet het nieuwe support-wachtwoord vanwege mogelijke tikfouten tweemaal invoeren en de knop 'Opslaan' indrukken.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gebruikersaccount wissen?

Een gebruiker heeft de mogelijkheid zich zelf binnen een ondernemersaccount te wissen. Het wissen moet door een bedrijfsadministrator in het gebruikersbeheer van de Mercedes PRO Portal worden uitgevoerd door op het prullenbak-symbool te klikken. De gewiste gebruiker wordt via e-mail geïnformeerd.

1

Mercedes PRO connect, de connectiviteits- en wagenparkoplossing, is binnenkort voor de Vito en voor de Sprinter beschikbaar.
Bij voertuigen met de uitrusting Motorloopregeling (MW1) zijn er functionele beperkingen bij de service 'Digitaal rittenmanagement' en 'Digitaal rittenboek'. Als de motorloopregeling actief is, wordt er slechts één rit herkend.

2

De Mercedes PRO adapter is voor de Vito 639 vanaf 11/2010, voor de Vito 447 vanaf 10/2014 en voor de Sprinter 906 vanaf 04/2006 beschikbaar. Voor Mercedes-Benz bestelwagens die af fabriek met de communicatiemodule (LTE) voor digitale services (JH3) verkrijgbaar zijn, kan de Mercedes PRO adapter niet worden gebruikt.

3

De communicatiemodule is vanaf 06/2018 in de Sprinter 907 en 910 verkrijgbaar.

4

Afhankelijk van de regionale beschikbaarheid.

5

De levering van de services in combinatie met de geïntegreerde communicatiemodule is afhankelijk van de netwerkdekking van de mobiele provider.

6

Bij Go-Live van Mercedes PRO connect in de nieuwe Sprinter bestaat een voertuigmanagementtool voor de fabrieksoplossing met communicatiemodule en een separate voertuigmanagementtool voor de montage naderhand met de Mercedes PRO adapter.

7

De Mercedes PRO connect app en de Mercedes PRO adapter app mogen niet tijdens het rijden worden bediend. Anders bestaat het risico te worden afgeleid van het verkeer en uzelf of anderen in gevaar te brengen. Houd ook rekening met de wettelijke bepalingen van het land waarin u zich momenteel bevindt.

8

Mercedes PRO is in een select aantal Europese landen en vanaf september 2018 in de VS beschikbaar. Uw Mercedes-Benz dealer geeft u graag meer informatie.