• Mercedes PRO Adapter:
  Ettermonteringsløsningen.

  Mercedes PRO Adapter er den kompakte maskinvareløsningen for ettermontering. Den kan enkelt ettermonteres i utvalgte Mercedes-Benz Vans1 som ikke er utstyrt for nettverkskobling fra fabrikk. Det gjør at du og dine aktuelle biler kan bli en del av den innovative nettverdenen til Mercedes PRO connect.

  Mercedes-Benz Vito og Sprinter foran sekskantede bikakeceller
Fordeler ved nettverkskobling

Dine fordeler med Mercedes PRO Adapter.

En flåtesjef sitter foran en skjerm. Vehicle Management Tool er lett antydet i forgrunnen.

Øk effektiviteten i flåten med Mercedes PRO connect.

Mercedes PRO connect gir deg høy grad av transparens, kontroll og støtte med ettermontering av Mercedes PRO Adapter. Kommunikasjonen mellom flåteleder, fører og bil gjør at du enkelt kan drive foretaket ditt vesentlig mer effektivt.

 • Moderne nettløsninger i bilene du allerede har

  For utvalgte Vito- og Sprinter-modeller1.

 • I alt 5 Mercedes PRO connect-tjenester

  For effektiv flåteadministrasjon.

 • Enkel ettermontering

  Med Mercedes PRO Adapter.

Vårt tilbud

De fem Mercedes PRO connect tjenestene i korte trekk.

  Sekskantet bikakecelle inneholder ikon for tjenesten Kjøretøystatus

  Biltilstand

  Oversikt over biltilstand og -bruk i bilflåten ved hjelp av overføring, bearbeiding og analyse av bildata.

  Sekskantet bikakecelle inneholder ikon for tjenesten Kjøretøylogistikk

  Billogistikk

  Overføring av bilposisjoner samt oppretting av geografiske avgrensninger (geofences) som informerer flåtesjefen om når en bil kjører inn i eller forlater et definert område. Informasjon om trafikksituasjonen.

  Sekskantet bikakecelle inneholder ikon for tjenesten Flåtekommunikasjon

  Flåtekommunikasjon

  Sende meldinger, adresser og telefonnumre mellom biladministrasjonsverktøyet og førerens app til Mercedes PRO-adapteren2 .

  Sekskantet bikakecelle inneholder ikon for tjenesten Servicestyring

  Serviceadministrasjon

  Informasjon om forestående service og innhenting av passende tilbud fra Mercedes-Benz forhandleren.

  Sekskantet bikakecelle inneholder ikon for tjenesten Digital kjørebok

  Digital kjørebok

  En digital liste over turene hjelper deg med å skille mellom private turer og jobbturer og gjør det enklere å fylle ut selvangivelsen.

Alltid på nett

De tre komponentene i Mercedes PRO connect.

Den ettermonterte løsningen fra Mercedes PRO connect består av tre komponenter som gjør at flåteleder, sjåfør og bil kan kommunisere med hverandre, og særlig: letter kommunikasjonen. 

For biler

Grensesnittet

Mercedes PRO adapter sørger for god oversikt i flåteadministrasjonen.

Mercedes PRO Adapter

Opplev tilkoblingsmulighetene.

Mercedes PRO-adapteren er vår første kompakte maskinvareløsning som oppgraderer bilene for bruk av tjenestene i Mercedes PRO connect og dermed den innovative verdenen med tilkoblingsmuligheter.

Adapteren installeres i bilen via OBD-II-grensesnittet.Den leverer verdifulle bildata som kan overføres, behandles og evalueres på en enkel måte. Som kommunikasjonsbro mellom biladministrasjonsverktøyet og Mercedes PRO adapter-appen2 gir Mercedes PRO-adapteren tilgang til de mange fordelene i Mercedes PRO connect. På denne måten skaper Mercedes PRO-adapteren en vinn-vinn situasjon for flåtesjefen og føreren. Desto mer informert og bedre tilkoblet du er, jo enklere og raskere går det daglige arbeidet.

For administratorer og flåteledere

Hovedkontoret.

Flåtesjefen mottar en omfattende oversikt over hele flåten fra biladministrasjonsverktøyet. Ved behov kan han filtrere ut nøyaktig den informasjonen som er spesielt viktig for ham.

Eine Flottenmanagerin sitzt frontal vor dem Schreibtisch. Im Vordergrund des Bildes sind digital Standorte der Fahrzeuge eingeblendet.

Alltid oversikt over flåteparken.

Planlegg turene mye mer effektivt. Bilenes posisjon og informasjon om trafikksituasjonen kan nesten hentes ut i sanntid. Også den automatiske områdeovervåkingen (geofencing) og innstillingen av adresser, f.eks. der viktige kunder befinner seg, er med på å forbedre flåtesjefens oversikt.

En flåtesjef sitter foran skrivebordet. På monitoren hennes er Vehicle Management Tool åpnet.

De viktigste bildataene oversiktlig bearbeidet.

Den som kjenner tilstanden til bilene sine, kan redusere nedetiden betydelig.På basis av den jevnlige overføringen av bilens tilstand og den oversiktlige bearbeidingen av data har flåtesjefen alltid full oversikt.

For førere

Direkte forbindelse med føreren.

Med Mercedes PRO adapter-appen2 kan føreren hente ut verdifull informasjon om biler og oppdrag. Bildata overføres regelmessig og automatisk til biladministrasjonsverktøyet eller flåtesjefen og bidrar til å optimalisere planleggingen i selskapet.

Smarttelefonskjermen viser funksjonen Turliste i Mercedes PRO Adapter App

Mindre papirarbeid, mer oversikt.

Den digitale kjøreboken er et komfortabelt alternativ til kjørebøker i papirform. Dermed kan førerne konsentrere seg om viktigere oppgaver. Mercedes PRO adapter-appen dokumenterer alle kjøreturer og sørger for enkel eksportering. Føreren kan beskytte privatsfæren sin ved å velge alternativet "privat".

Telefonskjermen viser funksjonen Flåtekommunikasjon i Mercedes PRO Adapter App

Alltid godt informert.

Takket være flåtekommunikasjonen kan førerne trygt og effektivt forsynes med informasjon sentralt fra biladministrasjonsverktøyet. På denne måten blir meldinger, adresser og telefonnumre pålitelig overført til førerens mobilenhet via appen.2

Forhåndsvisning

Full oversikt: Komponentene i Mercedes PRO connect.

Biladministrasjonsverktøyet

Mercedes PRO Adapter App

Trinn for trinn

Din vei til en nettkoblet flåte.

Mercedes-Benz Vito og Sprinter står bak hverandre

Slik begynner du med Mercedes PRO connect med Mercedes PRO Adapter.

Vil du ettermontere Mercedes PRO Adapter i dine eksisterende Mercedes-Benz Vans? Nyttige tips, spørsmål og svar samt alle detaljer angående forutsetninger og tekniske krav i forbindelse med etablering og bruk av Mercedes PRO connect finner du her  – kompakt og oversiktlig. 

Monitorskjerm viser onlinebestilling av servicetime
Bestilling av servicetime

Avtal time på nett.

Vil du ettermontere Mercedes PRO Adapter i din bil? Bestill timen enkelt på nett!

Support.

mproconnect.nor@cac.mercedes-benz.com 00 800 3 7 77 77 77*
*Vi er tilgjengelige for deg døgnet rundt.

1

Mercedes PRO Adapter er tilgjengelig for Vito 639 fra 11/2010, for Vito 447 fra 10/2014 og for Sprinter 906 fra 04/2006. Til Mercedes-Benz varebiler som kan utstyres med kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester (JH3) fra fabrikk, kan ikke Mercedes PRO Adapter brukes.
Ved kjøretøy med Motor fortsatt i gang-funksjon (MW1) foreligger det funksjonsbegrensninger for tjenestene "Digital kjøreoversikt" og "Digital kjørebok". Når Motor fortsatt i gang-funksjonen er aktiv, gjenkjennes bare én tur.

2

Mercedes PRO adapter-appen må ikke brukes under kjøring. Overhold gjeldende lover og regler i ditt land for bruk av smarttelefonen i bilen mens du kjører.