• Mercedes PRO connect.

  Kobler biler og personer sammen på en intelligent måte.

  Med full fart inn i bilens digitale og nettbaserte fremtid: De profesjonelle konnektivitets- og flåteløsningene fra Mercedes PRO connect1 kobler sammen foretakene og deres kjøretøy, og er slik med på å øke effektiviteten og produktiviteten – både i ledelsen, i økonomiavdelingen og i flåteadministrasjonen.  

Mercedes PRO connect

Dine fordeler med Mercedes PRO connect.

En flåtesjef sitter foran en skjerm. Vehicle Management Tool er lett antydet i forgrunnen.

Effektiviseringseksperten for din flåte.

Gjør arbeidsdagen til flåtesjefen og førerne enklere med Mercedes PRO connect.

 • Forenklet og optimalisert serviceplanlegging

  Ved hjelp av en enkel trafikklyslogikk vil du ikke lenger glemme forestående servicer.

 • Bedre oversikt over bilens tilstand

  Alltid tilgjengelig og oversiktlig bearbeidet bildata hjelper deg i planleggingen.

 • Unngå unødvendige ekstrakostnader

  Forestående service planlegges effektivt og risikoen for nedetid reduseres.

Helt på nett

De tre komponentene i Mercedes PRO connect.

Mercedes PRO connect består av tre komponenter som gjør at flåteleder, sjåfør og bil kan kommunisere med hverandre, og særlig letter kommunikasjonen betydelig.

For biler

Mercedes PRO connect maskinvare: Grensesnittet.

Basis for å bruke de innovative konnektivitets- og flåteløsningene er maskinvaren som er installert i bilen. Her fins det muligheter for din Mercedes-Benz varebil: ettermontering og fabrikkmontering.

Kommunikasjonsmodulen antydet i nye Sprinter

Kommunikasjonsmodul (LTE) for digitale tjenester (JH3).

Utvalgte Mercedes-Benz nybiler3 leveres fra fabrikk med kommunikasjonsmodul (LTE). Kommunikasjonsmodulen (LTE)4 overfører data ekstra raskt og trygt med fastmontert SIM-kort og skaper de tekniske forutsetningene for bruk av tjenestene fra Mercedes PRO connect5.

Mercedes PRO Adapter

Mercedes PRO Adapter.

Mercedes PRO Adapter kan ettermonteres i utvalgte Mercedes-Benz Vans2. Den kompakte maskinvareløsningen gjør at Mercedes PRO connect-tjenestene også kan brukes i eksisterende bilpark.

For administratorer og flåteledere

Vehicle Management Tool:Sentralen6.

Flåtesjefen mottar en omfattende oversikt over hele flåten fra biladministrasjonsverktøyet. Ved behov kan han filtrere ut nøyaktig den informasjonen som er spesielt viktig for ham.

En flåtesjef sitter foran skrivebordet. I forgrunnen på bildet er bilposisjoner lagt i inn digitalt.

Alltid oversikt over flåteparken.

Planlegg turene mye mer effektivt. Bilenes posisjon og informasjon om trafikksituasjonen kan nesten hentes ut i sanntid. Også den automatiske områdeovervåkingen (geofencing) og innstillingen av adresser, f.eks. der viktige kunder befinner seg, er med på å forbedre flåtesjefens oversikt.

En flåtesjef sitter foran skrivebordet. På monitoren hennes er Vehicle Management Tool åpnet.

De viktigste bildataene oversiktlig bearbeidet.

Den som kjenner tilstanden til bilene sine, kan redusere nedetiden betydelig.På basis av den jevnlige overføringen av bilens tilstand og den oversiktlige bearbeidingen av data har flåtesjefen alltid full oversikt.

For førere

Mercedes PRO apper: Direktelinjen.

Via Mercedes PRO connect App og Mercedes PRO Adapter App7 kan føreren7 hente opp verdifulle bil- og oppdragsrelaterte informasjoner. 

Smarttelefoner med Mercedes PRO connect App og Mercedes PRO Adapter App

Alltid godt informert.

For brukeren av Mercedes PRO connect App og Mercedes PRO Adapter App7 foregår kommunikasjonen via smarttelefonen. Mercedes PRO connect App og Mercedes PRO Adapter App7 forenkler kommunikasjonen med flåtelederen. Bildata formidles regelmessig og automatisert til Vehicle Management Tool eller til flåtelederen og letter planleggingen i foretaket.

Hvilken Mercedes PRO connect-løsning passer for deg?

Bedrifter forandrer seg: Har du en bilpark som kunne vært mer effektivt utnyttet med en moderne nett- og flåteløsning? Har du biler som snart skal skiftes ut? Mercedes PRO connect har det rette tilbudet til deg.

Kommunikasjonsmodulen antydet i nye Sprinter samt Mercedes PRO connect App

Innebygd fra fabrikk: kommunikasjonsmodulen.

Nye Sprinter er den første varebilen fra Mercedes-Benz som er kan leveres med nett- og flåteløsningene i Mercedes PRO connect fra fabrikk3. Med fast innebygd kommunikasjonsmodul er den optimalt på nett fra begynnelsen av.

 • Nettverks- og flåteløsninger fra fabrikk for nye Sprinter

 • Mange slags Mercedes PRO connect-tjenester – samlet i åtte attraktive fordelspakker

 • Stadig utvidelse og forbedring av tjenestene

 • Mer effektivitet gjennom internettkobling

Mercedes PRO Adapter og Mercedes PRO Adapter App

Ettermontert: Mercedes PRO Adapter.

Mercedes PRO Adapter er den kompakte maskinvaren for ettermontering. Den kan ettermonteres i utvalgte modeller fra Mercedes-Benz Vans 2. Slik kan du også benytte de innovative Mercedes PRO connect-tjenestene i de bilene du allerede har.

 • Enkel ettermontering for utvalgte Vito- og Sprinter-modeller2

 • I alt fem Mercedes PRO connect-tjenester for effektiv flåteadministrasjon

 • Moderne nettløsninger i bilene du allerede har

 • Enkel installasjon av Mercedes PRO Adapter

Er din bil klar for Mercedes PRO connect?

Ta hurtigsjekken og finn ut hvilke modeller som allerede er kompatible med Mercedes PRO connect.

*

Serielisten kan avvike fra land til land. Ved reimport eller gråimport er opprinnelig målland relevant for kompatibiliteten.

Ved kjøretøy med Motor fortsatt i gang-funksjon (MW1) foreligger det funksjonsbegrensninger for tjenestene "Digital kjøreoversikt" og "Digital kjørebok". Når Motor fortsatt i gang-funksjonen er aktiv, gjenkjennes bare én tur.

Spørsmål og svar.

Vanlige spørsmål om Mercedes PRO

Hva er Mercedes PRO?

Mercedes PRO er det nye merket til Mercedes-Benz Varebil for alle aktuelle og fremtidige tjenester, løsninger og digitale tjenester for den daglige virksomheten. Vårt mål: Bruke de digitale mulighetene for å gjøre virksomheten enda mer effektiv.

Mercedes PRO samler alle tjenester som er relevante for deg på en nettbasert plattform. www.mercedes.pro gir en direkte tilgang til mobilitets-, finansierings-, konnektivitets-1 og flåteløsninger1 samt nettorganiserte tilbud som strekker seg langt utover klassiske varebiler.

De viktigste fordelene i korte trekk:

 • En plattform som samler alle relevante tjenester og tilbud
 • Øker effektiviteten, slik at du kan konsentrere deg om kjernevirksomheten
 • Bidrar til kostnadsbesparelser
   

Hvilke fordeler gir Mercedes PRO?

Mercedes PRO gjør det mulig å integrere alle service- og mobilitetstilbud fra Mercedes-Benz Varebil sømløst og effektivt. Via en portal samler vi alle nåværende og fremtidige tjenester knyttet til varebilene dine – alt fra mobil flåteadministrasjon og service til skreddersydde totalsystemløsninger. Etter at du har logget deg inn, får du tilgang til personaliserte og relevante temaer – og selvsagt kjøretøyene dine.

Hva er forskjellen mellom Mercedes me og Mercedes PRO?

Mercedes me er utviklet kun for privatkunder og deres behov. Paraplymerket Mercedes PRO derimot, er spesielt utviklet for kommersielle varebilkunder samt deres behov og krav.

Vi har spesielt fokusert på temaer som effektivitetsøkning og hverdagshjelpere. Mercedes PRO bidrar til å gjøre virksomheten din mer effektiv. Du får alt transparent på ett sted og kan konsentrere deg om det som er viktig.

Hva er forskjellene mellom den integrerte løsningen i nye Sprinter og Mercedes PRO Adapter?

Både Mercedes PRO Adapter og den integrerte løsningen i nye Sprinter med kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester hører til det samme paraplymerket – Mercedes PRO – og danner grunnlaget for konnektivitets- og flåteløsningen Mercedes PRO connect.

Mercedes PRO Adapter inneholder fem basistjenester, mens det med nye Sprinter (med kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester) står åtte forskjellige merverdipakker til rådighet med en rekke tjenester.

I tillegg har Mercedes PRO Adapter blitt benyttet i Vito (modellserie 639 siden 11/2010 og 447) samt Sprinter (modellserie 906) og den er basert på en plug & play-løsning for ettermontering (OBD II-adapter). Bestilles via din Mercedes-Benz forhandler. Kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester er en løsning fra fabrikk som er fast montert i Sprinter (modellserie 907/910) fra 06/2018. Ettermontering er mulig som følge av forhåndstrukne ledninger.

Konnektiviteten i Mercedes PRO Adapter muliggjøres via kundens smarttelefon (Bluetooth). Når det gjelder kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester, er det et fast installert SIM-kort i kjøretøyet.

Hvordan kan jeg registrere meg for Mercedes PRO?

Du kan registrere deg for Mercedes PRO på to måter:

 1. Egenregistrering Mercedes PRO-portalen
 2. Kontakt din Mercedes-Benz forhandler

Må jeg ha internettilgang via en smarttelefon for å kunne bruke Mercedes PRO?

Med en ny Sprinter (modellserie 907/910) trenger du ikke internettilgang via en smarttelefon, ettersom SIM-kortet er fast integrert i kjøretøyet. Dermed er det mulig å bruke Mercedes PRO connect også uten en smarttelefon. Riktignok er tjenester utviklet spesielt for å gjøre sjåførens arbeidshverdag enklere, knyttet til Mercedes PRO connect-appen.

Med Mercedes PRO Adapter er det nødvendig med internettilgang via smarttelefonens Bluetooth-forbindelse.

Hva er Mercedes PRO connect?

Med full fart inn i bilens digitale og nettbaserte fremtid: De profesjonelle konnektivitets- og flåteløsningene fra Mercedes PRO connect kobler sammen foretakene og deres kjøretøyer, og kan øke effektiviteten og produktiviteten – både i ledelsen, i økonomiavdelingen og i flåteadministrasjonen. Fordelene spenner fra kortere stillstandstider som følge av forutseende serviceadministrasjon til oversiktlig bearbeidede data for forretningsanalyse.

I kjøretøyadministrasjonsverktøyet kan kjøretøyer og førere2 koordineres på en oversiktlig måte, noe som skaper effektive prosesser. Føreren2 kan bruke Mercedes PRO connect-appen2 til å utveksle informasjon med flåtelederen via kjøretøyadministrasjonsverktøyet samt til å hente frem verdifull kjøretøyspesifikk informasjon.

Hvilke tekniske løsninger tilbys i forbindelse med Mercedes PRO connect?

Mercedes PRO connect tilbyr kunden maskinvareløsninger for nettverkskobling.

Alt fra en tilgangsløsning med Mercedes PRO Adapter til en profesjonell løsning med den integrerte kommunikasjonsmodulen for digitale tjenester. Du finner mer informasjon om Mercedes PRO Adapter på: www.mercedes.pro/adapter

Med den fabrikkintegrerte løsningen tilbyr nye Sprinter en dyptgående integrering i kjøretøyarkitekturen, noe som danner grunnlaget for en rekke konnektivitetstjenester. Konnektivitets- og flåteløsningen Mercedes PRO connect består av kommunikasjonsmodulen for digitale tjenester, kjøretøyadministrasjonsverktøyet for flåtedisponenten samt Mercedes PRO connect-appen for førerne. Den profesjonelle konnektivitets- og flåteløsningen gjør det enklere for flåteledere og førere å kommunisere, og bidrar til å gjøre den daglige virksomheten mer effektiv og produktiv. Flere Mercedes PRO connect-løsninger tas med i porteføljen etter hvert som de foreligger.

Hvor kan jeg kjøpe tjenestene?

Du kan kjøpe de digitale tjenestene for kommunikasjonsmodulen i ulike merverdipakker via Mercedes PRO-portalen/Mercedes PRO Store. Mercedes PRO Adapter får du kjøpt hos din Mercedes-Benz forhandler.
Du finner mer informasjon om installering av adapteren på nettstedet vårt eller du kan kontakte din Mercedes-Benz forhandler.

Må jeg registrere meg separat for hver tjeneste?

Etter å ha registrert deg én gang for Mercedes PRO, får du tilgang til alle tilgjengelige tjenester du kjøper.

Er det mulig å kjøpe tjenester enkeltvis?

Som kunde kan du kjøpe merverdipakker til nye Sprinter. Disse inneholder ulike tjenester, som gir deg en spesiell fordel – f.eks. navigasjon eller kjørestilanalyse. Ved å kjøpe tjenesten i en pakke får du også en prisfordel.

For Mercedes PRO Adapter er en pakke med 5 tjenester direkte tilknyttet maskinvaren.

Hvordan kan jeg aktivere Mercedes PRO-tjenester?

For å aktivere Mercedes PRO-tjenestene må du utføre følgende trinn:

 1. Kjøretøyet må allerede være lagt inn i kontoen din
 2. Du må kjøpe tjenestene i Mercedes PRO-portalen/Mercedes PRO Store
 3. Tjenester kan tilordnes et bestemt kjøretøy
 4. Når tjenestene er tilordnet, aktiveres de automatisk

Hvordan kan jeg deaktivere Mercedes PRO-tjenester?

For å deaktivere tjenester må du utføre fire trinn:

 1. Åpne produktoversikten i Mercedes PRO-portalen
 2. Velg kjøretøy
 3. Velg tjenesten
 4. Deaktiver tjenesten

Hva er de tekniske kravene for bruk av Mercedes PRO connect?

Nye Sprinter fra og med produksjonsår 2018 (modellserie 907/910) er som standard utstyrt med den nødvendige maskinvaren via den integrerte kommunikasjonsmodulen (LTE) i Europa og USA. Unntaket er innstegsmodellene "Crew" og "Worker" – her kan kommunikasjonsmodulen velges som tilleggsutstyr.

Gjennom en dyptgående integrering i kjøretøyarkitekturen danner dette grunnlaget for en rekke konnektivitetstjenester.

Kan jeg bruke Mercedes PRO connect til andre Mercedes-kjøretøyer?

Den integrerte løsningen fra fabrikk vil til å begynne med bare være tilgjengelig for Sprinter (modellserie 907/910). Målet vårt er imidlertid å kunne tilby tjenestene våre for andre modeller også. For eldre Mercedes-Benz varebiler tilbyr vi allerede ettermontering av Mercedes PRO Adapter. Du finner mer informasjon på www.mercedes.pro/connect.

Kan jeg integrere kjøretøyer av andre merker i Mercedes PRO connect?

I første omgang konsentrerer vi oss om Mercedes-Benz modeller.

Jeg har allerede en Mercedes me-konto. Kan jeg benytte innloggingsdataene til Mercedes PRO også?

Ja, du kan logge deg inn i Mercedes PRO med innloggingsdataene for Mercedes me. Men du må likevel opprette en Mercedes PRO-konto. Dataene dine fra Mercedes me overføres ikke av juridiske grunner.

Blir mine personopplysninger eller foretaksopplysninger videreformidlet til andre foretak av Daimler?

Opplysninger om brukeren og foretak videresendes bare til andre foretak når dette er nødvendig for å kunne utføre tjenestene som kunden har bestilt. Daimler vil ikke videresende noen personrelaterte data i kommersielle øyemed uten at kunden har gitt sitt uttrykkelige samtykke til det.

Hvorfor må jeg oppgi et personlig support-passord?

Ved behov kan en medarbeider hos Mercedes-Benz forhandleren eller kundesupport hotline gå inn på firmakontoen din i ditt navn, etter at du har skrevet inn det personlige support-passordet. Dette er bare synlig for brukerne.

Dette skal forhindre urettmessig tilgang til firmakontoen din. Dersom du har behov for hjelp i Mercedes PRO-portalen som krever at en Mercedes-Benz forhandler eller kundesupport får tilgang til kontoen din, skriver du inn passordet ditt når du blir bedt om å gjøre det. Du kan når som helst endre support-passordet.

Jeg vil gjerne endre mitt personlige support-passord. Hvordan gjør jeg det?

 1. Logg deg inn og åpne personopplysningene dine.
 2. Du kan enkelt angi et nytt support-passord uten at du må først må skrive inn det tidligere support-passordet (angi support-passordet iht. spesifikasjonene: minimum 6 tegn, maksimalt 20 tegn, ingen mellomrom)
 3. Du må angi det nye support-passordet to ganger på grunn av mulige skrivefeil og bruke "Lagre"-knappen.

Hvordan kan jeg slette min personlige brukerkonto?

En bruker har ingen mulighet til å slette seg selv i en firmakonto. Slettingen må utføres av en firmaadministrator i brukeradministrasjonen til Mercedes PRO-portalen ved å klikke på papirkurvsymbolet. Den slettede brukeren informeres per e-post.

1

Mercedes PRO connect, konnektivitets- og flåteløsningen, er først tilgjengelig for Vito og Sprinter.
Ved kjøretøy med Motor fortsatt i gang-funksjon (MW1) foreligger det funksjonsbegrensninger for tjenestene "Digital kjøreoversikt" og "Digital kjørebok". Når Motor fortsatt i gang-funksjonen er aktiv, gjenkjennes bare én tur.

2

Mercedes PRO Adapter er tilgjengelig for Vito 639 fra 11/2010, for Vito 447 fra 10/2014 og for Sprinter 906 fra 04/2006. I Mercedes-Benz varebiler som kan fabrikkutstyres med kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester (JH3), kan ikke Mercedes PRO Adapter brukes.

3

Kommunikasjonsmodulen fås til Sprinter 907 og 910 fra 06/2018.

4

Avhengig av regional tilgjengelighet.

5

Levering av tjenestene i forbindelse med den integrerte kommunikasjonsmodulen er avhengig av mobiltelefonleverandørens nettdekning.

6

Til lanseringen av Mercedes PRO connect i nye Sprinter fins et Vehicle Management Tool for fabrikkløsningen med kommunikasjonsmodul og et eget Vehicle Management Tool for ettermontering med Mercedes PRO Adapter.

7

Mercedes PRO connect App og Mercedes PRO Adapter App må ikke benyttes mens man kjører. Da er det fare for at man mister fokuset på trafikksituasjonen og setter seg selv eller andre i fare. Følg også alle bestemmelser som gjelder i landet du til enhver tid oppholder deg i.

8

Mercedes PRO er tilgjengelig i utvalgte europeiske land og fra 09/2018 i USA. Mer informasjon får du hos din Mercedes-Benz forhandler