• Mercedes PRO Adapter:
  Eftermonteringslösningen.

  Mercedes PRO Adapter är en kompakt maskinvarulösning för eftermontering. Den kan enkelt eftermonteras i utvalda modeller av Mercedes-Benz transportbilar1 som ännu inte har konnektivitet från fabrik. Det ger dig och dina nuvarande bilar tillgång till den innovativa världen med konnektivitet från Mercedes PRO connect.

  Mercedes-Benz Vito och Sprinter framför sexkantiga celler
Fördelar med uppkopplingen

Dina fördelar med Mercedes PRO Adapter.

En vagnparkschef sitter framför en bildskärm. I förgrunden anas verktyget för fordonsadministration.

Öka effektiviteten i din vagnpark med Mercedes PRO connect.

Mercedes PRO connect möjliggör genom eftermontering av Mercedes PRO Adapter en hög grad av transparens, kontroll och support. Kommunikationen mellan vagnparkschef, förare och fordon gör det nu extra lätt för dig att styra ditt företag på ett effektivare sätt.

 • Innovativ konnektivitet i din nuvarande vagnpark

  För utvalda modeller av Vito och Sprinter1.

 • Totalt 5 Mercedes PRO connect-tjänster

  För en effektiv vagnparksadministration.

 • Enkel eftermontering

  Med Mercedes PRO Adapter.

Vårt utbud

De fem Mercedes PRO connect-tjänsterna.

  Sexkantig cell som innehåller en ikon för tjänsten Fordonsstatus

  Fordonsstatus

  Översikt över status och användningen av bilarna i vagnparken tack vare överföring, bearbetning och analys av fordonsdata.

  Sexkantig cell som innehåller en ikon för tjänsten Fordonslogistik

  Fordonslogistik

  Överföring av fordonets position och inställning av geofences som informerar vagnparkschefen när ett fordon kör in i eller lämnar ett definierat område. Information om trafiksituationen.

  Sexkantig cell som innehåller en ikon för tjänsten Vagnparkskommunikation

  Vagnparkskommunikation

  Möjlighet att skicka meddelanden, adresser och telefonnummer mellan verktyget för fordonsadministration och förarens Mercedes PRO Adapter-app2 .

  Sexkantig cell som innehåller en ikon för tjänsten Administration av Servicearbete

  Servicehantering

  Information om kommande service och tillhandahållande av lämpliga erbjudanden från Mercedes-Benz återförsäljaren.

  Sexkantig cell som innehåller en ikon för tjänsten Digital körjournal

  Digital körjournal

  En digital lista över tidigare körningar gör det lättare att skilja mellan privata körningar och körningar i tjänsten, vilket underlättar självdeklarationen.

Perfekt anslutning

De tre beståndsdelarna i Mercedes PRO connect.

Den eftermonterade versionen av Mercedes PRO connect består av tre delar som möjliggör kommunikationen mellan vagnparkschef, förare och fordon och som framför allt underlättar den. 

För bilar

Gränssnitten.

Mercedes PRO Adapter skapar transparens i vagnparksadministrationen.

Mercedes PRO Adapter

Välkommen till en uppkopplad värld.

Mercedes PRO Adapter är vår första kompakta maskinvarulösning som förbereder fordon för användning av Mercedes PRO connect-tjänsterna och en innovativ uppkopplad värld.

Adaptern installeras i bilen via OBD-II-uttaget. Den tillhandahåller värdefulla fordonsdata som enkelt kan överföras, iordningställas och analyseras. Som en kommunikationslänk mellan verktyget för fordonsadministration och Mercedes PRO Adapter-appen2 ger Mercedes PRO Adapter åtkomst till alla fördelar med Mercedes PRO connect. Mercedes PRO Adapter innebär alltså en win-win-situation för såväl vagnparksledning som förare, eftersom det dagliga arbetet fungerar smidigare och mer effektivt ju bättre integration och information fungerar.

För administratörer och vagnparkschefer

Vagnparkscentralen.

I verktyget för fordonsadministration får vagnparkschefen en översikt över hela vagnparken. Allt efter behov kan man filtrera information som är extra viktig.

Eine Flottenmanagerin sitzt frontal vor dem Schreibtisch. Im Vordergrund des Bildes sind digital Standorte der Fahrzeuge eingeblendet.

Alltid översikt över vagnparken.

Mer effektiv planering av rutterna. Bilarnas position och information om trafiksituationen kan hämtas så gott som i realtid. Även den automatiska områdesövervakningen (geofencing) och inställning av adresser, t.ex. viktiga kunder på platsen, förbättrar översikten för vagnparkschefen.

En vagnparkschef sitter framför skrivbordet. På hennes bildskärm är fordonsadministrationsverktyget öppet.

Viktiga fordonsdata är överskådligt presenterade.

Den som känner till statusen på bilarna kan minimera stilleståndstiderna. Tack vare regelbundet överförda uppgifter om bilarnas skick och översiktligt presenterade data kan vagnparkschefen alltid ha full koll.

För förare

Den direkta kopplingen till föraren.

Via Mercedes PRO Adapter-appen2 kan föraren hämta värdefull information om bilen och uppdragen. Fordonsdata överförs regelbundet och automatiskt till verktyget för fordonsadministration resp. till vagnparkschefen och bidrar till att optimera planeringen i företaget.

Smartphone-skärmen visar funktionen Körlista i Mercedes PRO Adapter-appen

Enklare administration och bättre översikt.

Den digitala körjournalen är ett smidigt alternativ till körjournaler i pappersform, så att förarna kan fokusera på sina väsentliga arbetsuppgifter. Mercedes PRO Adapter-appen dokumenterar alla körningar och det är enkelt att exportera data. Förarens personliga integritet skyddas genom att en körning kan markeras som ”privat”.

Smartphone-skärmen visar funktionen Vagnparkskommunikation i Mercedes PRO Adapter-appen

Alltid informerad.

Tack vare vagnparkskommunikationen kan förarna ta emot information på ett säkert och effektivt sätt centralt från verktyget för fordonsadministration. Meddelanden, adresser och telefonnummer skickas tryggt till förarens mobila enhet via appen. 2

Förhandsgranska

Koll på allt: Beståndsdelarna i Mercedes PRO connect.

Verktyg för fordonsadministration

Mercedes PRO Adapter App

Steg för steg

Din väg till den uppkopplade vagnparken.

Mercedes-Benz Vito och Sprinter står bakom varandra

Så kommer du igång med Mercedes PRO connect med Mercedes PRO Adapter.

Vill du eftermontera Mercedes PRO Adapter i dina nuvarande Mercedes-Benz transportbilar? Praktiska vägledningar, frågor och svar samt alla detaljer kring förutsättningar och tekniska krav avseende montering och användning av Mercedes PRO connect hittar du här  - kompakt och överskådligt. 

Bildskärmen visar skärmen för bokning av servicetid online
Bokning av servicetid

Avtala tid online.

Vill du eftermontera Mercedes PRO Adapter i din bil? Boka en tid enkelt online!

Support.

1

Mercedes PRO Adapter finns till Vito 639 fr.o.m. 11/2010, till Vito 447 fr.o.m. 10/2014 och till Sprinter 906 fr.o.m. 04/2006. Mercedes PRO Adapter kan inte användas för Mercedes-Benz transportbilar som kan fås från fabrik med kommunikationsmodulen (LTE) för digitala tjänster (JH3).
På bilar som har utrustningen motortomgång utan nyckel (MW1) är funktionerna begränsade för tjänsterna "Digital administration" och "Digital körjournal". När funktionen motortomgång utan nyckel är aktiv registreras endast en körning.

2

Mercedes PRO Adapter-appen får inte hanteras under körning. Följ alltid gällande nationella lagar om användning av smartphone i bilen under körning.